Konjak
Ingen favorit i det här hemmet.
Jag har fått den här flaskan till
matlagning.
Här puttrar en gryta på fläskfilé och en massa annat smaskigt.
Det blev kvällens middag igår. mums.
ca 600 g fläskfilé i skivor
1 gul lök
1 paket bacon
kantareller eller annan svamp
Strek allt i en stekpanna.
lägg över i en gryta
2 dl vispgrädde
140 g ädelost
1 msk konjak
1 msk kalvfond
1 msk fransk senap
Tillsätts och kokas tillsammans en stund
tills osten smält och köttet är klart.
Servera med klyftpotatis eller ris och en sallad.
Å det lätt gott :)
Tack för tipset!
Ser ju galet gott ut det där..mmm har en gryta på här med..så smaskigt du.
mmm va gott å vilken snygg flaska,
må gott
Det där kan nog vara värt att pröva. Lät riktigt gott! Fast jag vet inte vad maken säger om jag tar av hans konjak. Den är han förtjust i!
Så gott det ser ut jag ska genast skriva ut receptet fast utan konjak tror det blir gott i alla fall.Tack och kram THALINA
det låter gott, men en konjak till kaffet är inte så dumt det heller
Tycker som du, konjak gör sig bäst i matlagning!!!
Ja konjak är bäst i såsen om du frågar mig, och där gör den sig verkligen såpass jättebra!!
Bacon är alltid en välkomnade ingrediens i mycket matkonst.. härligt gott, men konjak.. ja du det är säkert gott:-)
Vi hade just konjak som ett av samtalsämnena här igår;-) Mannen tog fram en gammal konjaksflaska bara för att testa.. vi är inga konjaksdrickare heller här.. den flaskan har stått i barskåpet i år..
Ha de fint o du det här ska jag absolut testa. Kramar
Bacon är alltid en välkomnade ingrediens i mycket matkonst.. härligt gott, men konjak.. ja du det är säkert gott:-)
Vi hade just konjak som ett av samtalsämnena här igår;-) Mannen tog fram en gammal konjaksflaska bara för att testa.. vi är inga konjaksdrickare heller här.. den flaskan har stått i barskåpet i år..
Ha de fint o du det här ska jag absolut testa. Kramar
Ha, ha jag ser nu att det är samma sort.. inget vidare sort att dricka precis.. då kan jag ha den i matlagning då ju;-)
å så himla gott det ser ut.
Tulpaner, så vacker färg å känslan för vår infinner sig en kort stund.
Elias... vicken liten goding... leendet oj oj det blir farligt för flickor i framtiden de....;-)
Den där grytan verkar fantastiskt god, den måste jag testa. =) Kram
Mums!
Det receptet lånar jag.
:)
Det där lät gott! Att dricka konjaken som den är är inte min grej heller, urk :)
Mumsig sås är alltid gott, men hade vi congac hemma hade mannen nog inte uppskattat om den hamnade i maten i stället för i glaset.
Här uppskattas en god congac efter maten, av mannen.
Men snälla någon.
Larsen cognac är ju fin cognac.
Att njuta en glas till kaffet är så härligt. Men bara ett glas.
Det går att ha i matlagnig och bak med.
Grytan såg inte helt fel ut måste jag säga....
klems Synne.
Vilken Larsen är det. XO, VSOP eller?