Pyntat ute och inne

image94

Nu är det pyntat både ute och inne. Jag ska ha vänner på middag ikväll. Så Focaccia brödet står i ugnen.
Jag ska ut med Moses i skogen och plocka lite Vitsippor som bordsdekoration.
Så jag hinner inte skriva så mycket den här helgen
Men jag önskar alla en trevlig helg och ta vara på solen .

image97

Dammen

image93

Riktigt så här vacker är inte min damm just nu, men om några månader så ser den nog ut så här igen.
Vi hade ett 20 tal guldfiskar i den förra året och nu har vi 3 st. kvar. Det var en häger som hittade hem till oss och kalasade på våra små fiskar.
Vi får se om han har tröttnat och hittat en ny damm, annars köper vi inte några fler guldfiskar. Dammen är full av liv ändå, flera grodor har flyttat hit och skräddarna brukar trängas på vattenytan.

Jag älskar natur och trädgård. Det skulle vara svårt för mig att flytta in till stan. I stan hade man varit mer annonym också, som pedagog på skolan vet de flesta vem man är. Men det stör inte mig. Folk hejar när man möter dem ändå, fast man inte vet vem de är. Man gör så i mindre samhällen när man är ute och promenerar eller cyklar. Det tyckte jag var så trevligt när jag flyttade hit från Norrköping. I Norrköping kan man inte bara säga hej om man inte känner personen. Och är man tvungen att sitta sidan om en okänd person på spårvagnen så säger man inget till varandra utan sätter sig lite på kanten och stirrar ut genom fönstret. Pratar man så är man antingen onykter eller bakom flötet. Jag vet inte om det bara är i Norrköping det är så, eller om det är så i alla storstäder. Men här behöver mn inte känna sig bortgjord om man pratar med folk, de svarar alltid glatt tillbaka.
 
How Are You? Ingenting är omöjligt

image92

Vad tror du att byggherrarna sa första gången som arkitekten la fram ritningarna till det här bygget?
Det var nog många som tvivlade på att det var möjligt att bygga den.

Och hur många människor är det inte som aldrig vågar satsa och göra något nytt. Utan bara går på i samma gamla hjulspår.
Vi vet aldrig hur länge vi kommer att vandra på den här jorden och det vore synd om man inte hinner med att göra det man drömt om för att man inte riktigt trodde att man skulle klara av det.
Är man bara tillräkligt envis så går allt, är min filosofi.

Jag har aldrig varit intresserad av skolan och det visade sig också på betygen i grundskolan. Gymnasiet gick bättre, det var ju ämnen som jag hade lätt för och var intresserad av.
Så för 15 år sedan fick jag för mig att jag skulle plugga på högskolan till fritidspedagog. Min man jobbade ute och var bara hemma om helgerna. Barnen var små och hade själv börjat förskolan och skolan. Jag skulle pendla mellan Helsngborg och Malmö, det tog två timmar bara det var dag med bil.
Men jag gav mig den på det och jag klarade det fast det var kämpigt många gånger.

Min man är lika envis. Han var ställningsbyggare på den tiden och ramlade ner från 5 meters höjd inne på Barsebeck. Han skadade ryggen och blev opererad för diskbrock. En kurator pratade om att han ev aldrig skulle kunna gå igen, men envis som han är så gav han sig inte förrän han kunde ta sig fram med en rullator. Och innan han lämnade sjukhuset gick han på kryckor. Idag arbetar han som vem som helst och du kan inte tro att han har ramlat från en ställning. Men han omskolade sig till ett arbete på marknivå.


Så ha tro på dig själv, så går det mesta.


Tisdagstema "struktur"

image91

Struktur finns överallt i vår omgivning, på tyger, mattor, keramik i naturen, ja, överallt.
Men det första som dök upp i mitt huvud var ändå den gamla strukturtapeten som alla skulle ha på 80-talet, men som finns kvar lite varstans än i dag. Jag har den själv i arbetsrummet där jag sitter nu.
När de började rusta upp gamla öst Tyskland så var  min man där nere och jobbade och då satt de upp strukturtapeter och la in heltäckningsmattor överallt. Vi hade kommit över den perioden då, medans de drömde om den. Vad smaken förändras, och vad påverkade vi blir att tycka om något eller inte genom media och reklam.
Eller hur?

 

Tjejsnack

Vecka 13
(Veckans frågor kommer från Elin)

Din handväska

·Anser du att du behöver använda handväska?
Jag har nog aldrig vant mig vid att använda en handväska, får jag plats med det som jag måste ha med mig i fickorna så lägger jag det hellre där.
·Vad har du i din handväska just nu?
Plånbok, mobilen, nycklarna och just nu solglasögonen. Digitalkameran följer också med i bland eftersom jag inte har någon kamera i mobilen. 
·Vad har du alltid i den utöver plånbok/mobil?
Nycklarna.
·Vad har du i handväskan som du egentligen skulle klara dej utan?
Inget.
·Finns det någonstans du inte tar med dej handväska?
Ja, i matbutiken, för den känns mest i vägen när man plockar mat och i varuvagnen kan man ju inte lämna den.
På puben om man ska dansa, så slipper man väskvakt.

ljusparty

image90

Så, nu har man blivit en erfarenhet rikare. Jag har varit på mitt första ljusparty. Det handlade om doftljus i olika storlekar och modeller. Dofter fanns det så många olika, att det var jätte svårt att välja. Jag köpte två olika dofter med 6 ljus av var doft. Den ena hette citron/maräng och doftade friskt men ändå lite sött. Den andra hette björnbär/salvia och doftade härligt spännande.
Små burkarna på den ena bilden är med doftprover och det var säkert en 40 tal olika dofter som man skulle dofta igenom och välja mellan.

Ha det gott så hörs vi i morgon. 

Gick upp tidigt

Söndag morgon och solen som lyser in genom fönstret, då är det svårt att ligga kvar i sängen.
Jag ska ju klippa Moses idag och det brukar ta ett par timmar med genom kamning av pälsen. Han får så lätt tovor när pälsen är för lång. Så därför var det lika bra att stiga upp i tid så man blev klar och kunde komma ut i det fina vårvädret.
image87

Altanen blev ju vår städad igår så vi kan  sitta där och fika idag. Några jobbar kompisar till min man kom förbi och ville se bilen, så jag gräddade våfflor, (det är ju våffeldagen idag) som vi avnjöt ute i solen på altanen.
Sedan blev det en runda med Bel Airen också.

image89

Nu ska jag snart iväg på ljusparty så jag åter kommer med information


Mossa eller gräs

En sådan här härlig dag måste man bara ta tillvara och va ute så mycket som möjligt. Vi har sett att efter vintern så har gräsmattan byts ut mot mossa och då tänkte vi att idag hade det varit perfekt att ta fram mossrivaren och få bort den.
När vi satt igång så såg vi hur högarna växte och ingen var väl gladare än Moses som skuttade omkring i mosshögarna med sin stora boll i munnen. Han har ju en sådan päls som allt fastnar i så från att ha varit en vit hund så blev han ganska snart en grön.
5 stora sopsäckar fick vi ihop, och då har vi inte någon jätte stor trädgård.
Nu är det klart och man önskar faktiskt att det skulle komma lite regn så man kunde slänga ut lite stroller mossa på gräsmattan. Ja, på natten skulle det ju kunna komma, det hade varit perfekt.
Moses fick en omgång med kardan så nu ser man att det är en hund igen. Han ska ändå badas ikväll för han behöver klippas så det ska jag göra imorgon.
Nu ska vi bara koppla av och njuta av ett glas vin till grillen.
I morgon ska jag på ljusparty. Det har jag aldrig varit på men det ska bli spännande. Jag återkommer i morgon med mer information.

Ha en tevlig helg och ta det lungt så ni inte bränner näsan.

Vår känslor

Idag fick man lite vårkänslor när solen värmde så gott och ännu bättre ska det ju bli imorgon om de håller vad de lovar. Jag har i varje fall plockat fram entrecoten ur frysen och tänker inviga ute grillen för sesongen.

En sak till som jag bara måste hinna med är att köpa nya vårskor. De gamla har hängt med ett par vårar så nu är det dags för nya. Jag har tittat runt lite på ecco för några skönare skor kan jag inte hitta. Och då hittade jag en modell som ser rätt bra ut, det får absolut inte va tant varning på skorna. För tant vägrar jag att bli så länge jag lever  
 
Pepper

image86De ser super sköna ut.

Igår blev det sent

Jag var inte hemma förren efter 22.00 i går kväll. Vi är ett gäng tjejer som håller på att planera en överaskning till en gemensam vännina som fyller 50 år. Hon samlar på Harlekin figurer. Så vi har målat en jätte stor harlekin figur på en spånskiva, som ska sågas ut. Jag har målat en brevlåda med bara ansiktet på. Problemet är att vi har målat figuren ur minnet. Vi har försökt att hitta bilder på nätet men inte lyckats. Jag lägger in en bild på brevlådan och är jätte tacksam om ni vill komma med synpunkter. Det är lätt att ändra innan jag lägger lack på hela lådan.
Kanske har någon en bild som jag kan få?
image85

Utmaning från Carola

De här frågorna hittade jag hos Carola

» Hur länge har du bloggat? ~ Jag har bloggat i 2½ månad.
» Hur började du? ~ Det började med att jag letade sidor om heminredning. Då visste jag inte vad en blogg var. Jag hittade en sida som jag tyckte var mysig att titta in på. Det var Saravillfara som jag hade hittat.  Var gång jag var inne så hade det hänt något nytt. Jag blev förstås nyfiken och det tog ett tag innan jag såg att man kunde skriva ett inlägg. Jag frågade henne om vem som helst kunde göra en blogg och om det var svårt. Hon skrev alltid snälla komentarer tillbaka och uppmuntrade mig att prova på. Det gick nog ett par veckor innan jag vågade, och sedan funderade jag på vad jag skulle skriva om, och vem som ville läsa det. Nu är det svårt att slita sig och så många trevliga människor det finns där ute, jag har fått så mycket tillbaka, inte minst en massa tips och hjälp. Det är otroligt.
» Vilka bloggar är dina favoriter? ~ Jag gillar att gå in på bloggar med heminredning, mode däremot får man nog av ändå på annat håll. Sedan är det många som har blivit som vänner här, man bryr sig om dem och saknar dem om de inte hör av sig på ett tag.
» Hur mycket tid lägger du ner på din blogg? ~ Ibland blir det ett par timmar, tiden bara flyger iväg och man får lite dåligt samvete då. Andra dagar har man inte den tiden men det brukar bli någon rad i alla fall.
» Vad gör att du fastnar för en blogg? ~ Om man känner att man har fått kontakt med någon, eller att man får många idéer när man tittar runt där.


Ta gärna dessa frågor med dig till din blogg.

Ha det gott.


vädret idag

image84

Idag har det varit så kallt här i Skåne så det har gått igenom märg och ben. Jag  ångrar att jag inte tog dunkappan idag.
I dagens tidningen kunde man läsa att det finns en
internetsajt med varning för stormar och väderomslag för hela Europa.

Det kan ju va bra att veta så man inte ger sig ut i onödan. Den här helgens storm krävde ju ett dödsoffer.

Så vi var inne mest idag på fritis och pysslade. Vi gjorde tumkycklingar på vitt tyg till små dukar. De blev jätte söta.

Sen åkte jag till frissan och klippte mig i en page, kortare i nacken än fram. Jätte skönt och lättskött.

Nu ska jag sy upp lite gardiner som jag köpt, innan Lost börjar.


Tisdagstema "omväxlande"

image83

Det första jag tänkte på när jag såg temat, omväxlande var vädret. Men det som är mest omväxlande för mig är ändå att komma hemifrån. Så mitt bidrag fick bli ett collage av mitt hem i bakgrunden. En bild från sommarens bilsemester på Öland och en från stranden i Tunisien dit vi ska åka i sommar. Det är lika skönt att komma iväg ett tag som det är att komma hem igen. Då uppskattar men sitt hus och trädgård igen. Och även om man bara har varit borta några veckor så tycker man att det har hänt så mycket med blommor och annat, tex gräsmattan som har blivit jätte hög.
Då är det bra med en trevlig granne som kan klippa av gräset någon gång så man inte får påhälsning utav björnligan.  
Bomb 


Tjejsnack


Vecka 12
(Veckans frågor kommer från
Pernilla)

·Har du något vårtecken som innebär vår för dig?

Fågelkvitter, solen som värmer en husvägg, tussilago, ljudet från en karavan motorcyklar.

·Har du fått vårkänslor än?

ja, fast de är över igen i den här stormen som kom nu.

·Gör du något speciellt hemma när det blir vår?

Krattar i rabatterna, ställer ut trädgårdsmöblerna och städar den inglasade verandan. Byter gardiner inne och grillar ute. Tar ut sommar bilarna.

·Vad är det bästa med våren?

Att man har långt kvar till hösten och en härlig sommar att se fram emot.

·Finns det något negativt med våren?

Ja, pollen. Fast med tabletter så klarar jag mig.

Vill du också vara med i tjejsnack så titta in här.

Storm

Nu är det tomt i huset. Dotter med hund och festman har åkt hem igen. Moses har ingen att uppvakta och fårsöka få igång. Berta som också är en wheaten terrier på 8 år är inte lika full i bus och leksen som Moses. Hon morrar mest på honom och tycker att han är lite jobbig. Samtidigt som hon igentligen tycker om honom för hon ger upp ganska snart när han inte bryr sig om hennes försök att domdera utan bara fortsätter och pussa på henne.

Det blev ingen skogspromenad idag som vi hade tänkt. Vädret här har ju varit hemskt och det fanns inga kläder som hjälpte i den här stormen. Vi fick gå kortare promenader imellan hagelskurarna. Bera har blivit klippt idag också. Det är verkligen värt att gå en hundtrimningskurs när man har en ras som behöver klippas. Var annan till var tredje månad får man plocka fram saxarna om man vill att hunden ska se ut som en terrier.

Ikväll skramlade det till från taket på huset. Det blåste så att en plåtkåpa till ventilationen på huset flög av. Som tur var så hände det inget, den kunde ju ha träffat någon eller en utav bilarna på parkeringen. Jag blir alltid rädd när det blåser så här mycket. Vi har råkat ut tidigare, altanen har blåst sönder en gång och en gång blåste plåten runt skorstenspipan av. Bara det inte händer något i natt.

Go kväll

Idag var jag uppe tidigt fast det är lördag. Vi skulle åka till Ullared, och det är bäst att komma i tid, sedan är det så mycket folk i affären. Och det var det, kl 12 kom man nästan inte fram med kundvagnarna. Jag fick handlat det jag var ute efter i alla fall .
Målet med resan var igentligen att hämta en bil, och inte vilken bil som helst utan min drömbil. En Cheva Bel Air från 1955.
image691

Den hämtade vi i Halmstad på hemvägen. Den är helt orginal och väldigt välhållen.
Nu ska jag fortsätta att underhålla mina gäster.
Ha en trevlig helg alla.

Go´ morron

Det var segt att gå upp idag. Himlen är blå så det ser ut att bli en härlig dag. Moses ville inte heller gå upp idag, han ville ligga kvar i sin säng så vi fick köra ut honom så han fick kissa.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan iväg till jobbet. Vi ses sedan..

Då är man igång igen då.

Vilken dag att börja med. Vi fritidspedagoger fick en halv studiedag och jobbade på fritis på efter middagen. Lärarna fick heldag. Man får va glad för det lilla.
Vi hade en föreläsare om föräldrasamverkan, Laid Boukaz en doktor från Malmö högskola. Han var mycket bra och berättade om sin forskning som har gets ut på engelska men kommer som studentlitteratur även på svenska senare.
När vi sitter och lyssnar på honom allihop mycket koncentrerade, springer vår rektor plötsligt ut. Vi tänker inte mycket på det men efter ett tag kommer hon in och säger till två manliga kolegor, du och du följ med mig med en gång. Vi börjar tycka det är konstigt men snälla som vi är så säger vi inget för att avbryta föreläsaren. Men när det plötsligt blir bråk utanför fönstret då gör vi som eleverna, vi reser oss upp och tittar ut. Då slutar Laid också och frågar skämtsamt om det är intressantare utanför fönstret.
Det som hände där ute var att en man kom med bil och släp in på skolgården och hade sett lite vilsen ut. Vår rektor som i all vänlighet bara ville fråga vem han letade efter hade fått till svar, - Ja, mig själv. och så had mannen slängt en bandyklubba efter henne. Sedan tog han upp en tennisboll och kastade den också efter henne. Hon sprang in i skolan igen och hämtade vaktmästaren. Han ville inte gå ut själv och det var då hon hämtade kolegorna från föreläsningen. När de går ut så ska mannen börja slåss, (det var då vi reste oss upp) Polis till kallades, och även brandmästaren kom för att hjälpa till, han hade väl också hört på polisradion.
Mannen fick blåsa men det visade iget. Han körde där ifrån sedan. Att han fick köra i det tillståndet är väl konstigt, mannen måste ha fått en knäpp. Det var ju ändå tur att de var studiedag och inte en massa barn på skolgården. Man vet ju inte vad som kunde ha hänt då.

Efter middagen gick i lugnare tempo, 13 barn på avdelningen så jag plockade fram ansiktsmålarfärger och jag målade alla som ville bli målade. De flesta vill, några tycker det är lite läskigt men de tycker det är kul att titta på.

När jag kom hem hade min man lagat en god kyckling wok, Sedan var det bara att åka och storhandla, kylen gapade tom och dottern med festman kommer hem til helgen. De har inte varit här sedan nyår så det ska bli kul. Mannen stannade hemma och städade medan jag inhandlade maten, Ja det blev en runda på familia också.
Skulle kolla om de har fått in några nya vårskor på ecco. Det blev 3 tröjor på Karro istället, det gick ju inte bara att motstå, 3 st för 100:-
Ha en bra kväll så ses vi imorgon.

image80

Torkade stänglar

image79

Allt rens gick inte till trädgårds tunnan. Ja, vi har sortering av sopor och en utav de många tunnorna är till trädgårdsavfall.
De här var alldeles för fina för att slängas. Jag tror det kan vara spruckna fröhus från iris. De fick samsas i urnan med en trollhasselgren.

Fick sån lust

Jag fick sån lust att gå ut i trädgården och göra något åt rabatten som såg lite spretig ut efter vintern. Allt det gamla torra plockade jag bort och krattade fram det gröna som också längtade efter att få se vårens ljusa solstrålar.
Moses petade mig i ryggen med en boll i mellanåt och ville att jag kastade iväg den.
När jag satt där och krattade kom jag och tänka på en byst som jag köpte på "Grönt kalas" ett home party för trädgårdsvänner. Så när jag var klar med rabatten så kom den också på plats.
Cosas har den också såg jag när jag tittade in hos Stina idag.

image78

Det blev väl inte så dumt. Ser du påskliljan, en dag till så.....

Go´ morron

Solen skiner och jag är piggare än på länge. Ska börja jobba imorgon, gud så skönt. Det känns som en evighet sedan. 1½ vecka hemma det vet jag inte att jag har varit innan, alltså av sjukdom.
Det har säkert hänt en massa på jobbet också under tiden, det blir mycket att sätta sig in i. Tur att det är en studiedag imorgon, så vi hinner prata lite med varandra. Annars går det ju i ett hela tiden.

Ska ut och se om det har hänt något i trädgården nu.

Koppel tvång eller inte?

Igår sköt polisen ihjäl en pitbullterrier som attackerade sin ägare.
Ska det då lagstiftas fram ett förbud mot att ha sin hund lös.

Jag kan väl tycka, för det första så hade killen haft hunden i tre dagar. Hunden ser inte killen som sin ägare då. Vad har den här hunden fått genomgå med sin förra ägare? Hur hundvan var killen?

Alla hundar är inte lika i sitt sätt att vara och det skiljer sig också inom samma ras.

Att man inte har lösa hundar mitt inne i stan eller byn där det passerar andra människor och trafik tillhör väl sunt förnuft. Alla tycker inte om hundar, andra hundar tycker inte om alla hundar heller. Även om din hund är snäll så kanske inte min vill bli hälsad på eller tvärt om.

Men på andra platser, parker, strövområden eller skogen. Låt oss få ha våra hundar fria där. Det finns inget härligare en att vandra i skogen med en vovve som skuttar glatt vid ens sida och ger en ett glatt leende tillbaka.

Tisdagstema "utsmyckad"

image77

Mitt bidrag den här veckan till
tisdagstemat blir ett bildcollage.
Den här sängen står i vårat gästrum. När den inte fylls av gäster så får min nallesamling utsmycka den.
Nallarna själva är också utsmyckade, var och en är de små personligheter.

Det är första gången jag provar det här bildredigerings programmet från Google. Det heter Picasa 2 och är t o m på svenska. Jag tycker jag lyckades ganska bra, för att va första gången.   


Spaz
Hund halsband

Vibri kan du designa ditt eget hundhalsband. De syr upp och broderar hundens namn i många olika färger. Kombinationerna kan bli hur många som helst.
Jag har precis beställt ett till Moses. Det var inte lätt att välja men tillslut tog jag en gepard färgad velbour, svart band och guldtråd. Det blir nog bra till hans vetefärgade päls.
Se så fina halsbanden är.
       


Tjejsnack


Vecka 11
Tant eller fjortis?
(Veckans frågor kommer från
Madde)
· Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
Både och, allt blir tråkigt i längden. Händer det något kul då och då uppskattar man det mer.
· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Samma svar där, båda delar. Det ena är inte bättre än det andra.
· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
När jag är ensam, fullt ös
· Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
Varm mössa om jag ska vara ute länge t ex med hunden eller på jobbet. Annars aldrig.
· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?
Sovmorgon så länge det går.

Jag har blivit utmanad av Think Twice

Regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.

Bloggare som blir "utmanade" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet:

Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.

Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Att välja ut sex nya bloggare blir svårt för jag tycker den här har hängt med ett tag nu och alla har väl råkat ut för den snart. Jag gör ett försök att utmana Kaffebönan, sedan är det fritt fram för alla mina läsare, som jag inte vet vem de är, att haka på om de vill.

1. Jag har haft körkort i 27 år och aldrig blivit stoppad i en poliskontroll för att få visa upp det.

2. Jag har aldrig varit på vinden i mitt hus. Eftersom jag har höjdskräck vet jag inte om jag vågar gå ner igen från vindsstegen.

3. Jag har varit hundrädd, men nu kan jag inte va utan dem.

4. Jag tog truckkort på min gymnasieutbildning för att visa killarna att en tjej klarar det, men har aldrig kört truck sedan dess.

5. När jag har fått ett glas för mycket vill jag upp och sjunga på senen. På ett bröllop smög jag upp och tog ena microfonen och sjöng med i Oha hela natten. Killarna i bandet såg förvånade ut men glada och de tackade faktiskt efteråt. :0)

6. Jag har buss skräck, sedan jag blev påkörd och släpad efter en buss som gjorde en u-sväng i en stor korsning där jag stod och skulle svänga vänster. Bilen följde med flera meter och alla som satt i bussen såg det, utom busschafören som bara körde vidare när bilen lossnade. Ja lite plåt och crom fick han nog med sig också.

Söndag

Nu har influensan eller vad det nu är tagit ny fart. I fredags kändes det bättre. Men igår vände det igen och tempen rusade iväg upp igen. Efter en Ipren för att sänka febern, vaknade jag mitt i natten i våta lakan. Ja, utav svett såklart :) Såg vad du tänkte.
Förmiddagen har jag tillbringat i telefonkö till lasarettets rådgivningstelefon.
Jag som hade hoppats på att få börja jobba i morgon. Men det tyckte inte de, utan att jag ska kontakta vårdcentralen imorgon för ett stick i fingret. Virus trodde hon att jag led av.
Usch, jag gillar inte att gå till läkare. Jag har alltid trott på kroppens egen kraft att läka sig själv, men den här gången får jag ge mig.

Veterinären var precis här så nu har Moses tagit sitt blodprov och sina årliga sprutor. Om 2 veckor så får han sitt pass och kan följa med oss ut över landets gränser.

Skål allihopa

De vann. Hurra. De var ju allra bäst.
Synd att Marie fick så dåliga jury poäng, men det blev ju bättre med publikens röster.
Grattis The Ark.

Nu är det dags

Ställ in skumpan i kylen nu. För ikväll firar vi att The Ark har vunnit.

image71

Ja lite självsäkert skulle nog många tycka men vad man har hört och sett här när man har bloggat runt så är det inte helt omöjligt utan snarare möjligt.
Om det inte är någon som tokringer på ett annat bidrag för att de inte ska vinna.
Precis som de gör med Brandeby för att han inte ska åka ut.

Skål på er ändå, det är ju alltid gott med lite champagne.

Trädgården idag

image66

Krokusarna lyser så fint.

image67

Vad de här heter vet jag inte. Men de ser ut som blåsippor när de slår ut. Kan någon hjälpa mig med namnet tro?

image68

Nu ska det inte mycket till fören de här mini påskliljorna slår ut.

image69

Trollhasseln är ju vacker året om.

image70

Pionernas knoppar sticker upp röda och fina. 

Go´ morron

Så härligt, tittar ut genom fönstret och ser en glipa i molnen. Det är något ljusblått som tittar fram. Man blir så glad och får lust att ta fram trädgårdsmöblerna, men det är lite för kallt ännu.
Jag kommer ihåg att för några år sedan så satt vi i trädgården och åt påsktårta i bara bikinin. Så blir det nog inte i år. Mannen fick också arbetslust och började städa vinden, han är nu uppe på tippen för och släng de här bra och ha sakerna som vi en gång ställde upp där. Och visst har mycket varit bra att ha också när ungarna flyttade hemifrån men nu har de fullt också.

Ja, så var det Lets dance igår, och den stackars Brandeby som fortfarande är kvar. Han gör allt för att åka ut men några envisa ringer in och röstar honom kvar.
Ser fram emot kvällens Melodifestival. Får se om det blir som jag har tippat.  
Rolling Eyes

Jag tog tempen igår kväll. Den låg på 39, är det normalt att ha feber i 6 dagar? Blir nog tvungen att ringa sjukhuset idag. Fast jag litar inte på läkare. Jag vill ju jobba på måndag.  


Inför melodifestivalen imorgon

image51  image52  image53  image54  image55  image56  image57  image58  image59

Vilken är din favort?

Hade du hellre sett någon annan i finalen än dessa?

Har kläderna någon betydelse för artisten?

Vilken blir din 1:a, 2:a och 3:a

Jag tycker så här:

The Ark är mina favoriter men Maries låt blir bara bättre och bättre.
Anna Book och Tommy Nilsson kunde man ha bytt ut mot..... Ja, vem som helst.
Ja kanske inte mot After Dark eller Uggla som inte hade några låtar som pasar i det här sammanhanget. Uggla föresten såg ut som Mel Brooks i filmen det våras för Hitler.
Kläderna för mig spelar mindre roll om framträdandet är bra.
Som 1:a tror jag på The Ark
          2:a Andreas
          3:a Marie eller Sebastian. Men det hade varit roligare med Marie.

I morgon kväll vet vi svaret.Då var det fredag

Jag längtar efter att få börja jobba igen. Det kanska man inte väntar sig att någon ska säga en fredag då alla längtar efter helg. Men har man legat med influensa hela veckan så vill man komma ut igen. Den här influesan är inget jag önskar min värsta fiende ens en gång.
Det är tur att Moses inte är så krävande som han var som liten valp, nu har han mest legat hos mig i sängen när jag har vilat.

 
Sunny 
Det ska bli fint väder här i helgen, och eftersom snön är borta för länge sedan och krokusarna står i blom, så tänkte jag börja göra fint i rabatterna. I varje fall de mot gatan som ligger i söderläge. Jag ska plantera något nytt i krukan på trappan också, ljungen ser för tråkig ut där.
Jag återkommer med en bild när jag är färdig.Piggare

Idag känns det mycket bättre  BouquetOch jag vill ge alla mina blogg systrar en stor bukett rosor på denna dag som är våran. 
Vad har jag då gjort idag? Efter en hostig natt sov jag till 9. Tog en kopp kaffe och två knäckebröd med ost och läste dagens tidning. Sedan gick jag en runda med hunden, jag själv har inte varit utanför dörren sedan i söndags. Mellan skurarna så sken solen och då såg jag att golven såg hämska ut och dammsög och moppade dem. Sen blev jag sugen på att göra fler muffins och hittade ett recept där man ska lägga på chokladbitar ovanpå när de kommit ut ur ugnen. Kladdiga chokladmuffins hette de. Sedan var jag slut och fick vila lite innan maken kom hem.
image50

Batteriet tog slut i kameran så jag lånarden här bilden.Årets kvinna 2007

image48

Åh, så kul!
Årets kvinna är Linda Hammar! Hon vann tittarnas hjärtan i, En annan del av Köping.
Läs mer
här.

8 mars den internationella kvinnodagen

www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws  www.Bigoo.wswww.Bigoo.wswww.Bigoo.wswww.Bigoo.ws


Hur uppmärksammar du den?

Är den onödig?

Är den viktigare utomlands än i sverige?

Ska männen ha en mansdag?

Tyck till om du vill

  


Tänkte bara säga god natt.

Såg ni Lost ikväll? Nu börjar det bli lite Harry Potter över det. Var knappen en "flyttnyckel" :) Tillbaka i tiden eller inte, bara den som fortsätter att titta får svar.
Nu känns det mycket bättre, fast det är ju efter en Ipren och en Treo. Så vi får se hur det är imorgon.
God natt  och sov sött.

Muffins

dagens muffins kan man söka efter recept eller bara en ingrediens. Jag sökte på päron och hittade de här mandel och päron muffinsen. De blev jättegoda. Jag prövade att göra något idag men det tog två timmar att få ihop dem. Jag är helt vimsig, plockar fram fel saker ur skåpen, ska sätta in vispen  kylen när jag har använt den.
Jag får hoppas maken uppskattar min insatts att göra något gott. Ja, han ska få middag när han kommer hem också.
image47

Blir hemma idag med

 Sickly 

Känns lika dant idag förutom att jag vaknade med huvudvärk. Det kan inte bero på en liten whisky, det tror jag inte. Jag tycker synd om Moses som bara får gå ut i trädgården tills husse kommer hem. Jag orkar inte gå ut med honom heller och han tycker nog att matte är jätte trist.
130 besökare hade jag på min sida igår, inte illa.Whisky-medicin

 Sleeping 
I dag har jag sovit mest hela dagen. Tog en whisky tillsammans med maken ikväll. Han är av den sorten som tror att man kan bota allt med whisky. Därför måste en flaska alltid hänga med på utlands semestern. Bara för att hålla bakterier borta från magen. Får se om den gör någon nytta, varmare blev jag i alla fall, så filten slängde jag veck.
Säger god natt till alla.

Statestik

Jag var inne ock tittade på min statestik och än så länge var det 114 st som varit inne på min sida idag. Det är rekord för mig. Tack för att ni tittade in. Fast man blir ju nyfiken på vilka ni är allihopa ;)
Kram på er.

Fortfarande sjuk

Trodde att jag skulle känna mig bättre idag men det är tvärt om. Jag har mer ont i musklerna idag och känner mig jätte trött. Näsan rinner och så den här hostan som håller en vaken om nätterna. Igår kväll så frös jag och vi eldade i öppna spisen tills det var 27 grader i rummet. Ändå frös jag med en filt om mig. Den är inte rolig den här influensan.
image45

Tisdagstema "Drömmar"

image44

Drömmar kan man tolka på många sätt. Man kan drömma om nätterna både ljuvliga och maror. Alla har vi dagdrömt oss bort till en annan plats. Drömmar kan också vara en kaka, som min mor ofta bakade.
Att ligga på rygg en vacker solig dag och titta på himlen och drömma sig bort, har nog alla gjort. Himlen på bilden är tagen från Turkisk mark. Alla som har varit nere i syd europa vet hur det låter där, mest på kvällen, det sisande ljudet från sikaderna. Men hur många har sett en.

Måns Zelmerlöw

Har ni sett Måns nya musikvideo? Han fick in några danssteg i varje fall.

Hund tårta

www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws1 ÅR

image42

Här kommer receptet på en hund bakelse.

3 skivor familjelimpa
leverpastej
vispgrädde
rökt skinka
ost bollar från OLW
ett hund kex (för vart år)

Ta ut hjärtan ur limpan med ett pepparkaksmått, modell större. Bred leverpastej på två av bröden. Lägg på sista brödet och bred på grädden. Dekorera med skinka och ost bollar. Sätt i ett kex för vart år istället för ljus.

image43

Den smakade mums, inte en smula blev kvar.


Moses 1 år

Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting>

I dag är det Moses födelsedag.
Redan 1 år, det har gått så fort.

Testar ett nytt program som jag har laddat ner. Det tar nog tid att lära sig. Jag hade önskat att det var ett program som man gör lite snygga ramar till mina foton. Det kanske går i detta prorammet också men jag vet inte hur ännu, synd att allt står på engelska.

Inget vidare idag heller

Stannade hemma från jobbet idag. Känns inte bra då jag vet att så många är sjuka och det är ont om vikarier. Jag försökte att gå upp och duscha men kände hur jag började svättas och känna mig yr, så jag bestämde mig för att stanna hemma.

Har precis tagit en kopp kaffe och läst dagens tidning. Det blir man inte gladare av, så mycket som det händer i ens närhet av rån, mord, och misshandel. Så mycket var det inte för ett par år sedan, jag är oroligare nu för att det ska hända något med de kära i ens omgivning, för vem som helst kan ju va på fel ställe vid fel tidspunkt. Och det är det som är skillnaden på nu och då, det behöver inte va en anledning för att man ska bli misshandlad.

Får ta fram veckotidningen i stället.

Vaknade efter en het natt

I morse kändes det som att jag skulle bli riktigt dålig. Efter att ha svettats och frusit hela natten vaknade jag med att ha ont i hela kroppen och i halsen.
Typiskt för att man ska iväg på morgonen, corvette klubben har film visning av sommarens aktiviteter och sommarmötet på öland, det vill man ju inte missa.
Så det var bara in i duchen och ta en ipren och en massa halstabletter, så klarade jag det.
Det känns bättre nu, men jag är trött så jag funderar på att köpa färdig mat istället för att laga något, ibland är det skönt att slippa stå vid spisen och bara ha en lat dag.

Solen lyser så fint idag och man längtar efter att få fixa och påta i trädgården. Det blev en lång promenad med Moses istället.
Nu ska jag ta fram veckotidningen Året runt som jag köpte i affären när jag var och handlade sist. Jag köpte den för att det låg en sån snygg sjal i förpackningen med tidningen. Annars köper jag oftast Allas för att jag tycker den innehåller lite av varje, mat, reportage, mode, korsord och inredning. Innan prenumererade jag på Amelia, men det är som att få hem reklam i brevlådan, var och varannan sida är bara reklam så jag tröttnade på den.

Ha en skön söndag.

Premiär dopp

image41


I morse badade Moses ofrivilligt i vår damm, när han skulle ta ett språng upp på spången som ligger över dammen in till altanen. Det har aldrig hänt innan och han såg mycket förvånad ut. Vi svepte in honom i ett badlakan och där låg han ynklig och skakade.

När vi skulle till skogen fick han ha sin overall på sig, den skyddar hans långa päls från att bli lerig och våt, annars är jag inget för hundkläder för övrigt. Han får en så rolig gångstil ibörjan och sprätter med benen, sedan glömmer han bort den och springer på som vanligt.

Nu ska jag förbereda maten till ikväll, sonen kommer hem med en ny flickvän. Så jag vågar inte ta i med kryddor som jag brukar, inte än.

Jag önskar alla som tittar in en trevlig helg, och hoppas att eran blogg funkar bättre än min har gjort den senaste tiden :)


Dammen

Dammen

Igår var jag på bokrea, det blev bl a en bok om dammar. Den ska jag läsa när jag sitter i min skäppsstol på altanen och höra porlandet av vatten utanför med en drink vid sidan om. Så här såg min damm ut i sommras och på bilden syns bara en näckros planta av tre och jag kunde inte hålla räkningen på alla blommor som de gav. I boken kan man läsa om olika skadedjur och ett av dem hade vi i sommras. Hägern som tog de flesta av våra guldfiskar så vi får se vad det står att man ska göra mot den parasiten :)

Torsdag idag, det innebär städdag för mig så nu är det rent och det doftar ny tvättade golv. Vi hjälps alltid åt min man och jag, så det går fort. Han kopplar nu av med en öl och det är han väl värd för han har tagit en extra jour den här helgen för att han tyckte synd om en kille vars barnbarn skulle hjärtopereras i lund och han ville gärna vara där då, och ingen annan var villig att ställa upp.

Nu sitter jag bara och väntar på att veterinären ska dyka upp. Hon skulle ha varit här för en timme sedan. Moses ska få sina årliga sprutor och så ska hon ta ett blodprov för att se om rabies sprutorna har tagit. I så fall får han snart ett pass och vi kan åka till Danmark med honom.