Namnsdag

image304

HELENA
1972 var Helena det 10:e vanligaste namnet bland nyfödda. Men under 80- och 90-talen föll namnet snabbt nedåt på topplistan. 1995 passerades 100-strecket och nu balanserar Helena på gränsen till de 150 vanligaste tilltalsnamnen bland nyfödda. Som andranamn är det starkare, Helena ligger runt 50:e plats bland de yngsta.
Helena har använts i Sverige sedan 1100-talet. Namnet kommer från det grekiska ordet för fackla. Det är också en grekisk kvinna som tidigast förknippas med namnet: Sköna Helena som var gift med kung Menelaos av Sparta.
Helenas klassiska minnesdag, den 18 augusti, har dock inget med Sköna Helena att göra utan firas till minne av Sankta Helena som var mor till den romerske kejsaren Konstantin. Enligt legenden fann Sankta Helena inte bara kristi kors utan lyckades också få slut på förföljelserna av kristna i 300-talets Rom genom att omvända sin son. Men från och med 2001 är det Lena och Ellen som firas den dagen och Helena har flyttats till den 31 juli. Den nya namnsdagen delas med Elin som är en variant av Helena.
Ett litet fåtal stavar namnet Heléna.

Popularitet idag: Ökar
Placering på namntoppen: 290

Stavningsvarianter:
HELEENA
HELLENA
HELÉNA
HÉLÉNA

Namnsdag: 31 juli


Barn och cancer

Inne hos Pia-lotta på Kafferasten kan man läsa idag om Ebba och hennes kamp mot cancer. Ebba hinnr inte fylla 6 år och då har hon brottats med sjukdomen i två år. För att hedra sin dotter ska pappan Kenneth Brocknäs åka inlines runt hela skåne för att samla in pengar till barncancerfonden. Kenneth uppmanar alla att sprida länken vidare.

image301


Kenneth Brocknäs hemsida

Barncacerfonden

 

Tisdagstema "stökigt"

God morgon!
Så här tidigt har jag aldrig varit med innan på
tisdagstemat.
Veckans bild var då självklar för mig.
Där behövdes ingen betänketid.
image300

Det kan väl alla hålla med om, att en obäddad säng gör hela huset stökigt på något sätt.
Ska genast ändra på det efter inlägget.
Kram på er.

blogg hjälp

Jag har försökt med hjälp av Qristall att få in en ny headers. Men jag får inte till det.

Så här ser platsen ut där jag ska klistra in: #header {
background: #FFF url(
http://HÄR SKRIVER DU IN DIN HEADERS JPG ADRESS) no-repeat left top;

Och så här ser koden ut till bilden: <img src="logo98385085.jpg" border=0>

Här är bilden jag försöker få dit
image299

Vad gör jag för fel någon?

Utmanad av pappaB

Fick den här utmaningen av pappaB. Sveriges gladaste man som berättar kärleksfullt om sin familj och om resor som de gör, på sin blogg. Duktig fotograf och även filmare sägs det.

Vad får mig att känna total lycka?
-när jag vet att mina nära och kära har det bra.

Vad förvånar mig mest i mitt vuxna liv?
-att kunna ha så här skoj när ungarna blivit stora,utan att känna sig gammal.

Mitt liv skulle bli lättare om..?
- jag kunde äta godis utan att tänka på vikten.

Hemlig last att komma med?
- godis och glass älskare.

Oanad talang att visa?
- ritar snabbt teckningar på frihand.

Världens viktigaste fråga nu?
- kommer det bli fint väder på min semester nästa vecka. Nej, skämta bara. Stoppa det ökade våldet.

När drar du en vit lögn?
- för att inte såra någon.

Vilket var första jobbet?
- första sommarjobb, städa hotellrum. Första fasta jobb, på ett pappersbruk.

Vad är det bästa som kan köpas för pengar?
- en resa.

Vilken egenskap är du mest nöjd med?
- min påhittighet.

Mitt bästa köp?
- mitt hus.

Vilken pryl kan du inte vara utan?
- min tandborste.

Vad bjuder jag på om jag får oväntat besök?
- kaffe och något från frysen.

vad får dig att vilja ligga kvar i sängen?
- regn utanför mitt fönster.

Vad jag är mest stolt över i mitt liv?
- mina två barn.

Vilka ska mer ska svara på dessa frågor?

Jag tar och utmanar pimpim, Qristall, Zassi och Carola

   

Tjejsnack

 

Den här veckan var det frågor som passade mig. Så då måste jag ju bara vara med. Vill du också vara med i TJEJSNACK så gå in och kopiera av fågorna till din sida.

Vecka 31

Idén till veckans frågor kommer från Tove
Fordon

  • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!  Ja, jag har haft körkort sedan jag var 18 år det blir 28 år i år. Har kört prickfritt i 28 år också och bara visat körkortet som legitimation, aldrig blivit stoppad i en poliskontroll. Det måste väl vara rekord?
  • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera! Jag och min man har tre bilar. En vardagsbil, Honda CR-V -06 en Chevrolet Corvette -73 en Chevrolet Bel Air -55.
  • Vilken är din favoritbil? Motivera! Svårt att välja  mellan Bel Airen och Corvetten.
image298


  • På vilka sätt tar du dig oftast fram? Till jobbet blir det alltid cykeln, jag har 5 min cykelväg.
  • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...) Jag har åkt: bil, motorcykel, cykel, båt, flyg, buss, spårvagn, tunnelbana, skytrain, linbana, segelbåt, glasbottnadbåt, båt med aktersnurra, trampbåt. Jag skulle vilja åka: luftballong, dragster.


Plommon

I år har det blivit extra mycket plommon i min trädgård. Grenarna hänger tunga ner till marken. Jag vet inte om det är för att vi klippte träden förra året eller att de blommade vid ett bra tillfälle, men grannen som har samma sorts plommon har inte alls lika mycket.
De börjar att bli mogna nu också och det är många plommon att ta hand om samtidigt. Jag får plocka med till jobbet så kan barnen äta så mycket de vill.
image296   

Båstad

Igår lördag var vi i Båstad hela dagen. Vi var specielt inbjuden att ställa ut vår bil på Båstad Classic Motor som även sammarbetade med hantverksmässan.
Besökarna fick på så sätt två evenemang för en biljett.
Det låg väldigt fint intill havet och trotts att vi var där från kl.10.00 på förmiddagen till kl.20.00 på kvällen så gick tiden väldigt fort. Det var så många hantverks utställare, så jag tror säkert att jag missade flera stånd när jag gick där och tittade.

image293

Massa roliga idéer fick jag också.
Som bilutställare träffar man en massa roliga människor som är intresserade av att höra om bilen och äldre som själva har ägt en likadan en gång i tiden. På bilutställningen fick det endast plats ca 150 bilar och alla var i toppskick. Det blir en trevlig stämning när det är så få utställare. Alla går runt och pratar med varandra och utbyter idéer och erfarenheter. Arrangörerna går runt och pratar och ser till att vi har det bra. Vi blev bjudna på både fika, lunch och efter alla besökare hade gått för dagen, ordnade de med en grillkväll. Det bjöd de också på. Karré, grekisk potatis sallad och sallad.
Det var en mycket trevlig dag och trots att vi inte behövde betala inträde, eller mat så lyckades jag göra av med lite pengar i hantverksstånden. Jag köpte en jättesnygg långkofta i ull, men den var jag tvungen att beställa då hon hade sålt slut på den färg som jag ville ha så den kommer om ca 4-5 veckor. Jagfår lägga ut den då och visa.
Keramik till trädgården och en väder pinne.

image294

Fågeln ska träs på ett armeringsjärn och stoppas ner i rabatten, det såg jättefräckt ut. Men de tog 45 kr. för armeringsjärnet som jag kan kopa för ett par kr. i järnhandeln så det köpte jag inte.
Han som sålde vädergubbarna kom från Ullaredstrakten. Alla som kört till Ullared har säkert passerat där.

image295

Idag var jag på Jie keramik i Gantofta. De hade sin årliga lager rensning. Då fyndade jag de här söta hönorna bl.a.
De har också hål in under  och de ska jag också trä på ett armeringsjärn för att sätta ut i trädgården.
Men de fick jag för 9:- resp. 29:- det var över 200:- skillnad :)

Boktips

På Jonas Gardells hemsida hittade jag ett utdrag ur hans kommande bok Jesus-boken. Ni som har läst boken Om gud vet säkert att det är en tolkning av den krongliga text som står i bibeln. Jonas lägger även in historik mellan raderna vilket gör det hela mycket intressantare för en icke troende.

image292

Jag har läst boken Om gud och tyckte den var bra trots att jag inte är ett dugg religiös. Men jag gillar ju att läsa om historia, typ Herman Lindqvist också.
Så här skriver Jonas, det är hans egna ord:

Här följer ytterligare ett kort utdrag ur den kommande Jesus-boken. Återigen påminner jag om att detta är ett work in progress och att den utlagda texten inte med säkerhet är exakt så som den i slutversionen kommer att lyda. Följande text är ur ett av bokens inledningskapitel, och som jag skrev igår krävs det förmodligen ett rejält religiöst intresse för att man skall vilja läsa den här boken. Håll till godo.

När Jesus skickar ut sina lärjungar att själva förkunna Guds rike, ger han dem tydliga direktiv för vad de ska ha med sig. I princip ska de inte äga någonting utan vandra från plats till plats och sprida budskapet om det antågande Gudsriket. De skall inte arbeta för sitt uppehälle utan ta emot mat, husrum och ekonomiska bidrag var de kan få.

Skaffa inte guld eller silver eller koppar att ha i bältet, ingen påse för färden, inte mer än en enda skjorta, inga sandaler och ingen stav. Ty arbetaren är värd sin mat. I varje stad eller by som ni kommer till skall ni ta reda på vem som är värdig där och stanna hos honom tills ni skall vidare.

De skall alltså gå barfota, inte äga pengar, inga extra kläder, inte ens den livsnödvändiga stav man brukade ha med sig för att försvara sig med mot vilda djur och rövare.
Paulus hänvisar också till det här Jesusordet i sitt brev till Korinterna: ?Så har också Herren bestämt att de som förkunnar evangeliet skall få sitt uppehälle av evangeliet.?
Det står ingenstans att Jesus eller hans lärjungar arbetade för att försörja sig. Tvärtom uppmanar han de som vill följa honom att lämna allt.
Lukas berättar hur olika kvinnor bidrar med pengar till gruppen, och flera gånger skildras hur Jesus och hans lärjungar äter middag hos tillfälliga värdar.
Mycket talar därför för att Jesus verkligen levde som han lärde, utan hem och utan ägodelar, beroende av andras välvilja. Eller som Jesus själv säger:

Rävarna har lyor och himlens fåglar har bon, men Människosonen har inget ställe där han kan vila sitt huvud.

I sin hemstad Nasaret hade Jesus varit snickare. Det grekiska ord som används i evangelierna är tektón, som snarast betyder träarbetare, och har mycket litet att göra med den finsnickare vi kanske associerar till. Forskarna är oeniga om vilken status en tektón hade i det palestinska samhället. Somliga vill definiera träarbetaren som lägre medelklass medan andra forskare hävdar att tektón stod under den icke jordägande bondeklassen och bara snäppet över de utstötta, och faktum är att tektón är ett ord som återfinns i samlingar med skällsord som bättre ställda kunde använda mot den obildade pöbeln.
Obildad pöbel?
Men evangelierna nämner ju faktiskt att Jesus kan läsa! I Nasarets synagoga läser han ju ur Jesajaboken om hur blinda får synen åter, hur de lama kan gå och de fattiga får ett glädjebud.
I Talmud beskrivs hur det relativt tidigt i Palestina uppstod en rörelse som grundade skolor runt om i landet för att lära alla (pojkar) att läsa, så kallade bet ha-sefer, men problemet är att den tidigaste källa i Talmud som beskriver denna verksamhet är tvåhundra år yngre än Jesus, och många forskare ifrågasätter tillförlitligheten i dess uppgifter, särskilt som skolrörelsen skall ha letts av Simeon ben Shetah, en man omkring vilken det tidigt uppstod stark legendbildning. Den andra stora reformatören av det palestinska skolväsendet, översteprästen Josua ben Gamala, var verksam först då Jesus redan var en vuxen man.
Det är därför långt ifrån säkert att det fanns någon skola i Nasaret under Jesus uppväxt.
Man har räknat på att ca 95-97 % av den palestinska befolkningen på Jesu tid inte kunde läsa.
Missförstå nu inte. Jag påstår inte att Jesus inte kunde läsa. Det är möjligt att han, trots sin ringa bakgrund faktiskt kunde det, särskilt om Josef och Maria var fromma, vilket det finns skäl att tro, och om Jesus var deras förstfödde, vilket vi inte alls vet.
Men om han inte kunde det?
Är det stötande med en Messias som är analfabet? Vi måste våga tänka tanken att Jesus inte kan läsa. Att han var fattigare än vi velat tro, hans ursprung enklare.
Kristendomens två stora lärare är Jesus och Paulus.
Vad skulle kunna vara en avgörande skillnad mellan dem?
Att Paulus kan skriva.
Alltså skriver han.
Den religiösa ledare som inte kan skriva måste visa med sitt eget liv hur man ska leva ? och hur man ska dö.
Jesus är en enkel träarbetare som blir en hemlös, kringströvande helbrädgagörare. När han talar om de fattiga och de utsatta, talar han inte bara om andra, han talar också om sig själv.
En träarbetare som Jesus ? eller hans far Josef ? tjänade sällan mer än en vanlig daglönare, och det var långt ifrån tillräckligt för att tillgodose ens de grundläggande behoven i en så pass stor familj som Jesus.
Vi vet ju inte heller vad som när Josef dör. Det enda vi vet är att han inte verkar vara i livet när Jesus börjar sin verksamhet.
Om Maria blev änka tidigt och hennes barn faderlösa måste det ha inneburit en ekonomisk katastrof för familjen. När bibeln räknar upp vilka värnlösa som är särskilt utsatta och som man särskilt måste hjälpa nämns alltid änkorna och de faderlösa: ?För den faderlöses talan, skaffa änkan rätt.? Jesaja skriver om de som besitter makten att ?de förvägrar de svaga rättvisa, berövar de fattiga i mitt folk deras rätt. Änkor blir deras offer, faderlösa plundrar de.? Och det är ingen poetisk omskrivning Jesaja gör utan han berättar helt sakligt om änkornas och de faderlösas levnadsvillkor.
Det absoluta flertalet av jordbruksbefolkningen i antiken, inte minst i Palestina, levde på eller under svältgränsen . Marken de brukade var för liten, varje missväxtår fick katastrofala följder, dessutom beskattades man hårt och tvingades ofta skuldsätta sig så djupt att man inte kunde behålla sin jord. Majoriteten av befolkningen levde med andra ord under konstant hot om undergång. Och det är till dessa utblottade människor som Jesus vänder sig med sina ord: ?bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen? .
Hoppet han ger dem är Guds rike där alla deras behov skall bli tillfredsställda: ?Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få det andra också.?
Att ha mat för dagen, att kunna släcka sin törst, att äga kläder på kroppen var långt ifrån en självklarhet för flertalet.
Ofta beskrivs i evangelierna hur fattiga människor går nakna. De går i trasor. Att äga kläder var att äga något av sådant värde att man riskerades att rånas och dödas. Att äga två tunikor istället för en användes som sätt att avskilja den fattige från den helt utblottade. Ofta bar man bägge tunikorna samtidigt, den ena över den andra. Så när Johannes Döparen uppmanar dem som har två tunikor att ge bort den ena till någon som inte har , är det en nästan provocerande utmaning. Johannes begär att den fattige skall avstå från sin lilla marginal, det lilla som skiljer honom från att vara helt utblottad.
Jesus vänder sig i sitt evangelium till dessa de minst lottade.
?Saliga ni som är fattiga, er tillhör Guds rike.
Saliga ni som hungrar nu, ni skall få äta er mätta.? Så utropar Jesus enligt Lukas evengelium.
Det ord som används på grekiskan för fattig är ptochos, ett ord som betecknar inte de lite lagom fattiga, penes, utan de som är helt utblottade, de som har inget.
Blir det inte oerhört mycket mer intressant om Jesus faktiskt själv tillhörde de fattigaste, de utblottade, som han vände sig till?
Om han var en av dem.
Låt oss lämna våra föreställningars Jesus Kristus för en annan, möjlig Jesus. Han som för alltid dömts att vandra i skymundan. En Jesus om vilken vi måste ställa frågor innan vi kan börja formulera svaren.

En enkel och fattig man som Jesus livnärde sig framför allt på bröd, oliver, olivolja och vin. Stuvade bönor, någon grönsak, nötter och frukt, saltad fisk och endast vid högtidliga tillfällen kött. De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar.
Man levde sitt liv där man var född. Att förflytta sig var förknippat med faror. Resor företog man i grupp. Antingen inom familjen eller klanen, eller också slöt man sig till de karavaner som hade väpnade vakter och färdades i deras beskydd. Det nämns vid ett par tillfällen i evangelierna att Jesu följe faktiskt var beväpnat.
Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid ca trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.
Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.
Lägg nu till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.

Jag får en annan inblick i hur det kunde sett ut på den tiden när jag läser hans tolkning och det är det som är det intressanta för mig.

Tagen

Jag är tagen av Helene Qristall. Helen är en av mina favorit bloggare, känns som en kompis fast vi aldrig har träffats.
Man skall skriva om de tjejbloggare som inspirerar och som just man gillar på ett eller annat sätt.

image291

KATTER OCH PASTA

Mycket trevlig norrlandstjej som gillar inredning mat och livet.
Duktig med kameran. Gillar att gå på auktion och loppis.
Blandar gammalt och nytt, och man blir så inspirerad.

SCANIATJEJEN

Jätte trevlig tjej som är duktig på att sy och förnya saker.
Fotograferar mycket på sina resor genom landet och gör det proffsigt.
Sist men inte minst, är bilintresserad.

PIMPIM

Glad och positiv tjej som skriver om livet,
resor, utflykter mm.
Man blir glad av att komma in till henne och läsa på hennes sida.
Hon skriver alltid kommentarer tillbaka.

EJMIS

En ny bekantskap som jag är mycket glad för.
Hon skriver om allt mellan himmel och jord.
Djur, natur, musik, film,  böcker mm.
Då och då bjuder hon på lite ögongodis,
det är ett uppsakattat inslag ;)

A MITT I LIVET

Tre barns mamman från skåne som varvar vardagens historier med
en massa humor och vackra bilder.

CAROLANGEL

Den vackra trevliga tjejen från småland som har sina rötter
i Brasilien. Skriver om skönhetsprodukter, jobbet, vänner mm.
Är alltid hjälpsam när någon har problem med bloggen.
Är också mamma till Kanelgumman.

HEMMA PÅ LANDET

Att titta in till Stina är som att komma hem till henne.
Här bjuder hon på bilder från sitt fantastiska hem.
Man blir verkligen inspirerad och man undrar hur många timmar
hon har på ett dygn. Pyssel som slår panduro med hästlängder.
Har ni inte varit där så gör ett besök.

Det blev några stycken, och fler finns det.

Hunden, människans bästa vän.

   
image289


Hunden är människans bäste vän heter det. Men är människan hundens bäste vän?
Det stämmer nog inte i alla fall. Hur kan man bara ta på en hund en mass kläder som om de vore en docka.
Kanske ägaren till den här jycken skulle lekt med dockor ett tag till istället.

image288


Men barnen leker inte med dockor när de är små för deras mammor vill att de ska se ut och bete sig som tonåringar. Vi har 6-åringar som kommer till förskolan med smink på sig, och jag kan ju se att det inte är barnet själv som har sminkat dit det, för det är "snyggt" gjort.


Den här filmen är inget för känsliga tittare.


Visst är den hemsk, men rolig. Jag undrar om det inte är trick filmat.

Moses fick en boll som piper igår, han älskar sådana bollar.
Men de brukar inte hålla så länge, han har en förmåga att bita sönder dem i
småbitar. Men peppar, peppar än så länge håller den.
image290

Nu är det jobbe dags, skriv en kommentar så besöker jag er ikväll.

Snö

Igår fick jag ett jätte sött smycke sett av mina barn. Både halsband och armband från SNÖ.
Gissa om jag blev glad, jag har länge funderat på att köpa ett själv men det har aldrig blivit av.
Det är sånt man inte prioriterar i första taget.

image287

Snygg färg var det också, läckert till svart, jeans, eller vad som.

Brukar du köpa smycken till dig själv?

Festival i stan

Idag börjar Helsingborgs festivalen och håller på till på lördagnatt / söndagmorgon.
Det brukar vara ett festligt inslag och med en massa bra artister på flera scener i centrum.
Allt från jazz, 60-tals musik, dansband, ståuppare från stockholm live, rock, ja det finns allt för alla smaker.
Jag tänkte att jag skulle passa på att se Eskobar som spelr på Gröningen kl.22.00 i kväll.


image286

Det var många som passade på att se Sebastian upptäda förra året. Här är någon som har fångat honom med sin mobiltelefon.



Brukar du gå på festivaler? Vad tycker du om det? Vilken artist skulle du vilja se?

Födelsedag

image284
Nu har man blivit firad och det är bara disken kvar att ta hand om.
 Diskmaskinen går för fullt, jag tar hand om resten imorgon, jag har ju sovmorgon som tur är.

Lite tårta blev det över för den som är sugen.
image285
Tack alla som har gratulerat mig idag.

Tisdagstema "Värme"

Höll på att glömma bort att det är tisdag i allt bestyr. Jag blir ett år äldre i morgon och springer omkring med dammtrasan som en tok. Förbereder för middagen i morgon också. Tårtan hinner jag baka imorgon, den blir godast då.

Tisdagstemat värme den här veckan fick bli lite gamla bilder i en blandning.
Saharas öken som var 48 grader varmt när vi besökte den i somras.
Moses som svalkar sig i vattnet på Öland.
En eldshow på en bar i Turkiet.
Och min dotter som alltid är frusen trots att vi eldar i braskaminen.
Eller hur gumman.

image283 

Ha en bra kväll, nu hastar jag vidare.

Skicka vidare

  image281

Var det någon som såg filmen Skicka vidare igår på tv3 kl. 21.00
Jag har sett den förut men kunde inte låta bli att se den igen, det var ju ett tag sedan den gick.
Det handlar om en kille som får en läxa av sin lärare att lämna in en uppsats på ett förslag att förändra världen.
Killen ska hjälpa tre personer som sedan ska hjälpa tre andra personer så att det ska spridas som ringar på vattnet.
Han själv ser inte resultatet men det har spridit sig till flera delstater.
Jag har inte tänkt på det tidigare men killens riktiga pappa i filmen var väldgt lik Bon Jovi, kan det möjligen ha varit han som spelade rollen?
image282

Snygg var han i varje fall, men vad är snygghet när han var ett svin. ( I filmen alltså)

BBQ-sås

image279

Här kommer receptet på en god BBQ-sås. Det är ganska många ingredienser i den men det mesta har man väl redan hemma.
Så håll till godo.

1 dl olja
2 dl ketchup
1 dl tomatpuré
½ dl kinesisk soja
2 dl apelsin juice
2 msk worcestershire sauce
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk cayennepeppar
½ tsk av vardera, oregano, rosmarin, basilika
ev. salt.

Allt vispas i en skål. Låt stå över natten och dra.

image280

Till allt grillat. Utmärkt till marinad.

Ha en trevlig kväll.

God morgon

image278

Sovmorgon idag.
Vaknade kl. 7.30 inte av veckarklockan utan av grannen som
hade fått arbetslust på sin semester och ville börja såga bräder
med sin elektriska såg på morgonkvisten.
Nå ja, då fick ja ju masa mig ur sängen och bläddra i
tidningen till frukost kaffet.
Det ser mulet ut idag med.

Jag ska jobba till 18.00 idag så det gör inget.Ikväll ska jag göra en supergod
BBQ sås som jag även ska marinera
två fläskfiléer i. Det är både sås och marinad, mycket praktiskt.
Så jag får inte glömma att ta upp filéerna ur frysen ikväll, de
ska tinas och marineras till på onsdag.   

Bada

Ja i badkaret alltså. Tänkte tappa upp ett bad, det var ett tag sedan. Man duschar oftast för det går snabbast på morgonen.
Men ikväll när det är lite ruggigt ute så passar det bra.
Sedan är det så lätt att fila naglarna och måla dem i någon fin färg. Det brukar oftast bli någon rosa nyans.
Sedan känner man sig som ny igen.
image276
OBS! Tjejen på bilden är inte jag :)    

Regnet det bara öser ner.......

Och jag går här blöt om både skor och strumpor......

Nej det är ju inte riktigt sant, för strumpor har jag inte haft på flera månader. De nöter jag bara på på vinterhalvåret.

Jag var och storhandlade idag, först en sväng på Bauhause. Jagskulle ha både spackel och vit lasyr till furutaken. Det ska bli ljust nu.
Sedan en runda på City Gross, det är min närbutik och där finns ju allt så det är praktiskt. Det blev färg där inne med fast till håret. Mörkbrunt. Jag har färgat mitt hår mörkbrunt ett par år nu och trivs bra med det. Har alltid varit blond i hela mitt liv så det kändes lite konstigt i början.

När jag kör själv och handlar så har jag kommit på mig själv att inte ta med någon handväska. Den är bara i vägen när man plockar i och ur vagnen. Så jag lägger körkortet i plastfickan på VISA-kortet och kör iväg. Det går ju inte att lägga väskan i vagnen då är man ju livrädd att bli av med den. Det känns inte lika tryggt i lilla Sverige längre, det är inte bara i utlandet som man får hålla hårt i sakerna.
Så här var det inte för 10 år sedan. Då låste man inte ytterdörren mitt på dagen. Men det gör jag nu.
På landet för 20 år sedan så låste man inte dörren ens på natten. Och tanken att det skulle komma in någon fanns överhuvudtaget inte.

image275

Har du ändrat något beteende på den sista tiden?

Lördag

Vädrets makter var inte med oss idag. När vi lättade på persiennen i morse så spö regnade det och det är inte roligt att åka på bil utställning då.

image246
 

 
Jag ringde till min dotter och måg som skulle följt med. Och vi bestämde att vi kunde träffas ändå.
Efter att ha fikat så körde vi ut på Väla som så många andra.

image247

Där var det rea överallt och jag hittade lite kläder i min favorit butik Flash. Sedan blev det en sväng på IKEA också.
Väl hemma börjar det klarna upp och vi kan nu sitta ute på altanen och njuta av ett glas vin innan maten.
Det fick bli tacos idag, snabbt och lätt. (och gott) .

image248

Efter maten spelade vi plump. Ett kortspel där man i förväg måste satsa på hur många stick man kommer att ta. Klarar man det inte så får man en plump.

Ja, det var synd att vädret var så trist,
men det blev en trevlig dag till sist. 

Thullin träffen

Idag är det Thullin träffen på Cittadellet i Landskrona. Hoppas bara att vädret blir bra. Vi ska köra med Bel Airen dit. Corvetten står fortfarande i garaget och väntar på delar från USA som kommer i mitten på nästa vecka.
Men vi står nog med Corvette klubben ändå. De är inte så kinkiga.

image251

Det kommer nog att ta hela dagen så det gäller att packa kaffekorgen med en massa gott.
Bilden är från förra året och vår bil står som nr. 4 uppifrån.
Återkommer ikväll med en färskare rapport.

Fredags fräckisen.

  image252

Hur kunde det bli så här? Jag ville bara operera näsan som Olle´s.

Hoppas den inte var för magstark. Tänkte pigga upp er så här på fredagskvällen.
Sitter här efter att ha grillat entrecote och tagit ett glas rött. Maken har jouren så det blev Ramlösa för honom.
Vädret är underbart, så jag ska försöka övertala honom att ta en runda med Bel Airen till stan och någon trevlig uteservering.
Ha det gott, vi ses imorgon.

Miljövänligt?

Är det någon mer än mig som retar sig på de här förpackningarna? Jättebra om man ska transportera dem och man redan har öppnat förpackningen. Men har man de bara i kylen och tar fram dem på bordet så gick det lika bra med den andra öppningen. Problemet kommer när man ska kasta förpackningen. I alla fall för oss som har sortering. Då ska man stå och skära ut den här kork öppningen och sortera den som hårdplast. Likadant är det nu på 1L förpackningarna med mjölk. Men inte på 1½ som tur är och då väljer jag hellre den. 
Men alla har kanske inte sortering eller så tufft som vi har det i vår kommun. Vi har 9 kärl att sortera i. Förutom RESTAVFALL har vi BIOLOGISKTAVFALL, båda vägs när de hämtas med bil och vi får betala för antal kilo.
Sedan har vi MJUKPLAST, HÅRDPLAST, METALL, KARTONG, TIDNINGAR, FÄRGATGLAS, OCH OFÄRGATGLAS.
Förutom det har vi även en trädgårdstunna men den är frivillig att abonera. 


image253

BloggRegistret.se


Kaffesump blir ganska tungt och dyrt att släng, i varje fall här hemma för vi brygger ett par gånger om dagen. Men då har jag fått ett jättebra tips för oss som har trädgård. Man ska strö ut kaffesumpen i rabatterna. Det syns ju inte doftar inte otäckt, är nyttigt för växterna men framför allt MÖRDARSNIGLARNA GILLAR DET INTE. Och har de inte ynglat av sig extra mycket i år. Jag ser hela diken fulla av dem när jag går ut med hunden, helst dem mot åkrarna.
Så ut med kaffesumpen och drick mer kaffe.

Nu har jag registrerat min blogg.

Nu har jag som så många andra rgistrerat min blogg, undrar vad det kommeratt innebära. Kanske ingen röstar på mig. Men någon måste ju ligga sist också.

BloggRegistret.se


Nu har jag snart jobbat i två veckor efter semestern. Tiden går mycket förtare när man jobbar än när man är ledig. Det är konstigt. Men när jag är ledig så gör vi så mycket så det känns som man varit ledig hur länge som helst för att man har upplevt så mycket. Eller vad tycker du?

På lördag hade vi tänkt köra på en bilträff men enligt SMHI ska det bli regn och det är inte kul att ställa ut bilen om det regnar. Du får jag hitta på något annat, gå på rea kanske det har jag inte hunnit med ännu. Bara webshoppat lite.


Sommar skor

Det kommer att bli svårt att knyta på sg ett par riktiga skor när man har skämt bort fötterna i sommar med att gå i sandaler, crocs eller flip flop. Flip flops till glas har jag aldrig sett förut, hittade den här söta bilden när jag satt och googlade.
image255 
Någon som sett sådana i en affär?Appropå flip flop så köpte jag flera par skor i Tunisien. Skor var mycket billiga där och de hade riktigt roliga med pärlbroderi på bl.a. Ett par skor som var som ett par flip flop med en rem mellen tårna köpte jag. De var ita och hade fullt med glittrande blommor på ovansidan av lädret. jag trivdes jättebra med dem när jag hade vant mig vid remmen. Men det var inte bara jag som tyckte om de skorna. Moses gillade dem så mycket att han var tvyngen att bita loss flera blommor och ta en stor tugga på hälen.
Han har aldrig bitit på skor innan, och jag vet inte varför han brt i just de här. Kanske de luktade annorlunda.

Gryta

Vilken god gryta jag lagade till idag. Jag hade tagit fram högrev ur frysen för att göra kalops men när jag kom hem var jag inte sugen på kalops utan började bläddra i en recept pärm efter något annat.

Det här hittade jag.

BOEUF BOURGUGINONNE

600g högrev, skäres i 2 cm kuber och brynes i en panna.
Lägg över i en gryta.
2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
Strimla bacon och stek, lägg i grytan.
Häll på en burk krossade tomater.
2 dl rödvin.
1 buljongtärning.
1 vitlöksklyfta, pressas.
1 tsk timjan.
1 lagerblad.
Späd ev. med vatten.

Kokas i en timme.

Skiva champinjoner och ½ burk syltlök tillsätts och kokar i 20 min till.

Servera med ris, potatis eller pasta och en sallad.

image256
         

Tisdagstema "Favorit"

Oj vad ska jag välja......jag har ju så många.....och maken vill jag inte lägga ut fast han är min absoluta favorit.
Det får bli en blandning av lite av varje....

image257       

Jag får nog förklara...kaffe, min favorit dryck....crocsen har varit en favorit i sommar....min favorit plats.... min favorit kompis...... favorit avkoppling, vid dammen..... favorit hobby..... skogen ....... mitt hus...... baka favorit syssla.

Vilken dag!

Så härligt det är att åka iväg med 26 barn och alla uppför sig ordentligt och vi har jätte roligt tillsammans.
Jag fick "offra" mig och ge mig upp i karusellerna tillsammans med barnen. :)
Barnen fick ta en egen matsäck med och kalla pannkakor var en favorit, tunnbrödsrullar en annan.
En mamma hade skickat med en massa muffins som vi mumsade på till mellanmål.
Bussen och inträdet stod fritis för. När man väl löst inträde var alla atraktionerna gratis.
Bussresan tog en timme och på hem vägen var det många trötta små barn som somnade i bussen.

image258    

16 JULI

Kom i säng sent igår trots att jag skulle öppna på fritis. Men jag har sovit som en stock och kände mig helt utvilad trots att det tydligen har regnat och åskat hela natten. Vaknade bara till av att Moses sprang ner för trappan och skulle vakta huset från det mullrande oväsendet utanför.

image259


Idag har solen strålat från himlen och vi har varit ute mest hela dagen.
 I morgon åker vi på utfärd så jag hoppas att vädret håller uppe då med. Vi ska ta bussen till Äventyrslandet i Halmstad. Det ska bli skönt för barnen att komma iväg från skolgården.
Nu  ska jag gå ner i köket och laga mat. Det blir köttfärssås med spagetti och vitkålssallad idag.

Det är så gott att göra vitkålssallad på färsk vitkål.
Strimla den tunnt med en kniv eller osthyvel.
Koka upp vinäger och olja, lika mycket av var, salta.
Grovmalen svartpeppar och oregano blandas i salladen.
Häll på den kokande dressingen över kålen.
Rör om.   

Stjärntecken

Brukar du läsa horoskop? Visst är det konstigt att det ofta stämmer in det som står.
Jag brukar läsa andra stjärntecken också för att se om de stämmer lika bra men det gör de oftast inte.
I horoskop böcker kan man läsa om hur ett typiskt lejon ska va, som då jag är och jag kan känna igen mycket av det.
Titta noga p bilderna nedan. Det är kroppsmålningar. Vilket stjärntecken är du?

image260

Läckra eller hur?
Ha en trevlig vecka, om du jobbar eller är ledig.   

Sol, vind och vatten.

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet. Sjöng Ted Gärestad och det kan jag hålla med om. Jag älskar solen och den har vi inte sett för mycket av den här svenska sommaren. Idag har den strålat från en klarblå himmel och humöret har varit på topp. Äntligen kunde man ta ut gräsklipparen, gräset var nog 20 cm minst. Mowing The Lawn  
Rabbaterna var lätta att rensa, annars brukardet vara svårt att få upp rötterna ur leran. Det är baksidan med lerjord, den är förvisso näringsrik men ack så svår rensad. Det bästa är att ha så många perenner i rabatten så inte ogräset får plats.
Sedan låg jag i solstolen ett tag, näsan och kinderna är lite röda såg jag nu ikväll. När man ligger där och njuter av sin nystädade trädgård och hör porlandet från dammen och smuttar på ett glas rött från bag in boxen. Chill out var det visst, så får jag lite ångest. Det är ju snart höst, sommaren är snart förbi och så ska vi gå här och frysa ett helt år till nästa gång. Varför bor vi kvar  det här landet, och vad fick våra förfäder att vandra så här långt norr ut. De kunde väl ha följt bufflarna söder ut istället för renarna.
Sweden

Ja, ja, vi kan ju ivarje fall åka på charter resor, alltid något att se fram emot i höst mörkret.

SOMMAR REA

Nu är det smmar rea över allt. Affärerna slåss om familjernas semesterpengar. Och de som inte väljer att åka till värmen kanske väljer att köpa en ny soffa till vardagsrummet eller något annat.
Jag har shoppat lite på nätet idag. Det blev lite nya toppar med lång ärm för det kan ju behövas. Ja, en kortärmad blev det också den var så söt tyckte jag. 5 st toppar (för den blå får man en vit på köpet) för 480 kr. Inte illa. 

image263

Jag har haft det så mysigt idag. Sovit länge, (det blev ju sent igår) solat i trädgården, löst sudoku, web shoppat, bloggat och gått ut med Moses. Maken och sonen stack iväg tidigt till Tyskland för att inhandla vars en ranson sprit, vin och öl. Om man nu kan få plats med så mycket i bilen, det återstår att se för de har inte kommit hem ännu. Jag har lovat att ha grillen varm tills de kommer för de är nog bra hungriga då. Hoppas att de hittade något gott vin att ha till...
Jag tror jag ska gå ner i köket och baka en kladdkaka till efterrätt.
Vi ses, ha en trevlig helg.

Wheels and Vings "Varberg"

  Igår kväll var det ett underbart väder och vi kunde inte motstå att ta ut Bel Airen en sväng. Det har ju fått stå inne rätt mycket den här regniga sommaren. En sväng föresten, det blev en sväng till Vargberg. Det tar 1½ timme att köra dit. Där var det crusing igår kväll och ikväll med för den delen om någon är sugen på att ta en runda dit. En massa amerikanska bilar i alla modeller och förvånansvärt fina i skicket var de också. Många fina bilar kom från Danmark såg jag, och vi mötte säkert 10 st Bel Airer det var lite kul. Det roliga ärnär man möter någon som har samma bil som än själv, då hälsar man. Fast man aldrig tidigare har sätts förut. Det fenomenet hade aldrig hänt i en SAAB eller Volvo  Low Rider
Gatorna var fulla med folk och det var en härlig stämning. Sedan var det bara 1½ timmes bilväg tillbaka. Men det var det värt.

image297    






På bio

I morgon har en ny film med Harry Potter premier.  Kommer man att hinna göra en film av den sista boken som snart släpps ut i bokhandeln innan "Harry" Daniel Radcliffe blir för gammal.
Han har vuxit en hel del sedan den första filmen gjordes.

image261      image262

Jag är så nyfiken på hur det hela kommer att sluta. Så jag väntar med spänning på den sista boken.
Jag har en känsla av att han måste dö i den sista boken, men man vet ju aldrig.
Ta en titt på den nya filmen här, kanske inget för de allra minsta.


Regn, regn, regn.

Det regnar som vanligt idag. Man börjar bli van nu. Skönt att man han få lite (mycket) sol i Tunisien i alla fall.
Den här veckan har jag börjat att jobba och det är synd om barnen som inte får komma ut och bada när de har sommarlov. Det har inte blivit så mycket badande här nere för allt regn.
Så igår bakade vi scones med barnen som de fick äta till mellanmål. Det tyckte de var jättegott, några hade aldrig ätit scones innan, man har inte tid att baka sånt hemma nuförtiden.
Vi har plockat fram pärlor och det har fängslat både stora och små, killar som tjejer. Med en tunn metall tråd så sitter de länge och pysslar fram små fina pärldjur. En sådan här orm tar ca två dagar att göra. Men då sitter de ju inte hela tiden. Vi brukar varva med att springa av oss och leka i gymnastiksalen. Den står ju tom nu på sommaren så då passar vi på att låna den så mycket som möjligt nu när det regnar.
image263

Vad gör du när det regnar?
Kanske ett pärldjur hade passat.

Vem reser du med?

       
image264 image265 image266 

Har du någon favorit bland researrangörerna?
Jag har nästan alltid åkt med Ving och tycker att det har fungerat bra. Sist flög vi med Apollo men det var inte lika bra service och information på stället.
Har du någon annan uppfattning? Eller något bra att tipsa om, så är det välkommet.
Det finns så många olika researrangörer att välja på och säkert många som jag inte vet om på nätet.
Många väljer att bara köpa en flygstol, men jag vll gärna ha en guide med på utfärder annars missar jag så mycket information som jag aldrig kan få på egen hand. Och jag är ganska nyfiken av mig på det land som jag besöker och vill veta så mycket som möjligt.
Hur brukar du göra? Flygstol eller bokat med hotell?

Sovmorgon

Idag hade jag sovmorgon. Jag skulle inte börja jobba förren kl. 11.30. Det är så skönt att kunna sitta med en kaffekopp och läsa morgontidningen i lugn och ro. Sedan satte jag fart med att våtdamma huset. Eftersom jag är ensam hemma så kan jag dra på sterion utan att någon skriker - skruva ner. Fleet wood mac  ekade ur högtalarna och städningen blev mycket roligare.
Det hade även passat att lägga in en låt med dem som dagens tisdagstema för de (Fleet wood mac)  är också nostalgi för mig.
Men de håller än och de gamla låtarna tröttnar man aldrig på.
Håll till godo med ett litet nostalgiskt smakprov i en annan tappning.

Tisdagstema "Nostalgi"

image267


Nostalgi för mig är minnen eller saker som man kopplar ihop med ett minne.

Tvättfatet är ett sommarminne. När jag var liten byggde pappa en sommarstuga på en ö i en insjö.

Där fanns varken el eller rinnande vatten med avlopp. Vi fick tvätta oss i det här handfatet när det var dåligt väder. När det var fint låg man på magen på bryggan nere vid sjön och borstade tänderna. Sedan hoppade man i sjön och tvålade in sig.

Lp-skivor är ett ungdomsminne, Ted´s Undringar var min första LP-skiva sedan kom det några fler. Bl. a Gasolin och Mike Oldfeild. Nu står skivorna bara i ett skåp. Men jag ids inte slänga dem. De är ju nostalgiska minnen för mig.


Vi fortsätter på kärlekstemat

     


Phil Collins,  en utav alla mina favoriter.

Jonas



Är han inte härlig? Jonas Gardell. Var inte den här låten med i filmen "Livet är en slager"?
Den är för söt i alla fall.

Rabarbersaft recept

image268


RABARBERSAFT

1,5 kg rabarber          

0,6 l vatten          

5 st kryddnejlikor          

0,5 kg strösocker

         1 krm natriumbensoat

Skölj rabarbern (den behöver inte skalas). Skär stjälkarna i cm-långa bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder, ca 10 minuter. Sila massan och låt saften rinna av ca 30 minuter.
Mät saften, koka upp den och rör i sockret (500 g socker/liter avrunnen saft). Koka upp igen och skumma väl. Rör ut konserveringsmedlet i lite av den heta saften och tillsätt blandningen.
Häll upp saften på rena, varma flaskor och tillslut väl. Förvara saften svalt.

Det här receptet kokade jag min saft på.
Har du något annat recept? Kanske ett gammalt som funnits i släkten.
Tipsa gärna om du har ett bra.
Jag har inte smakat det här ännu men det doftar gott.

Rabarber

Har ni också mycket rabarber kvar i trädgården?
Jag gör lite pajer men annars brukar det inte bli så mycket mer.
Igår var jag bort bjuden och fick en sådan god drink innan maten.
Det var min tur att köra så min drink var alkoholfri, men ändå jätte god.
Man skulle bottna ett glas med outspädd rabarbersaft. Fylla upp med
grapetonic, pressa över lite limé och lägga i en liméskiva och några bitar
rabarber och mycket is. För den som inte kör blandar man i lite Gin.
Jätte gott, påminner lite om Tom Collins om ni vet hur den smakar.

image269

Så nu måste jag ta tillvara på rabarberna och koka lite saft.
Nu när jag vet vad jag ska ha saften till, för annars dricker jag aldrig saft.

Onsdagen den 4 juli

  Vaknar på hotellet i Norrköping. Vi kom fram sent igår kväll så nyckeln låg på rummet och vi hade fått alla koderna till garaget och ingången. På rummet låg en lapp "Välkommen till oss. Tyvärr har personalen gått för dagen men vi bjuder på kaffe och smörgåsar som ligger i kylen. Där låg 4 dubbla frallamackor med ost och skinka och två Ramlösa. Vattenkokare, te och pulverkaffe stod på en bricka på skrivbordet. Hela hotellet kändes familjärt, och frukostbuffén var inget att klaga på heller.

Idag ska vi hinna träffa så många släktingar som vi hinner och kl. 16 ska Corvette klubb Öst samlas vid Stockholmskarusellen för en gemensam färd upp till Nyköping och hamnträffen vid Tovastugorna.

image245

Vi skulle köra på den gamla motorvägen och regnet hängde i luften. Det kom en skur mellan Getå och strax innan Nyköping.
Fast under tiden vi var där så var det uppehåll som tur var.
image270

Väl framme så bjöd klubben på pyttipanna med ägg och kaffe med kaka. Sedan var det dags att gå ut och titta på alla bilarna det kom 139 st bilar från olka delar runt om Nyköping. Vi skulle utse kvällens finaste bil, vilket är jättesvårt dä alla är lika fina. Men jag för min del tycker bättre om de gamla bilarna innan C4:an kom, så jag gav min röst till en sådan. Så fick den som hade kört längst ifrån ett pris. Vi hade kört 467 km och det var det ingen som slog så vi fick gå upp och hämta en stor pokal, det var ju lite kul.

image271

Vi hade en jätte trevlig kväll, träffade en massa nya trevliga människor och t.o.m. gamla kompisar sedan 20 år tillbaka som vi inte hade sett sedan dess. Så var det dags att åka tillbaka till hotellet i Norrköping. Det är då det händer. Precis innan Statoil macken i Stavsjö så börjar det låta konstigt om bilen. Vi stannar till intill kanten på motorvägen och det ryker nått otroligt fråm högra bakdäcket. Vi tar oss upp till macken och när vi går ur bilen ser vi att hela bakhjulet sitter snett.

image274

Det går knappast att rulla bilen framåt. Macken har ingen domkraft att låna ut och det har ingen bilist heller som vi frågar. Så vi ringer en bärgare. Han kör direkt från Norrköping och har en domkrft med sig så vi kan hissaupp hjulet. Då ser vi att det är i varje fall inte bakaxeln som är knäckt. Utan troligt vis bara det uttre hjullagret som ha gått. Så däcket har legat mot bromsskivorna och det gjorde att det blev så varmt så det rök och hade smält sönder plast knopparna på skruvarna till hjulet.
Vi blev bärgade till Norköping och bilen blev inlåst i bärgarens garage över natten för stöldrisken.

image273

Dagen därpå ringde vi runt till alla verkstäder som skulle tänkas kunna ha reservdelar till en Corvette -73. Men det fanns ju så klart inte. Vi skulle få vänta på delar i 2 veckor och så länge ville vi inte ha bilen i Norrköping. Så vi ringde Euro transport och fråga om de kunde köra bilen till Skåne och det kunde de, så nu sitter vi och väntar på att bilen ska komma hem. Det dröjer nog en timme till. Vi själva fick åka tåg med Moses och allt. Men det gick bra. Fast vi var ju inte berädda på att gå i ösregn från tågstationen och hem. Man han att bli riktigt genom sur.
       

Hemma i regniga Skåne igen.

image244

Här kommer lite bilder utan regn. Det kan väl vara trevligt som omväxling. Vi började att köra mot Motala och stannade till på Motala motormuseum. Där fanns inte bara motorer utan lite av varje. Någon som känner igen den lilla skivspelaren? En sådan spelade jag och mina kompisar Sweet skivor på. Den två hjuliga cykeln kallades för bambino och var livsfarliga om man körde i en nerförsbacke.
Mård´s Bensinstation låg i min gammla hem by, Åby.
Bro öppning i götakanal, har ni sett filmen?
Kaktus planteringen i Norrköping med tillhörande park.
Spårvagnarna däremot var tillfälligt ersatta med bussar p.g.a. spår reparation.
Så här långt var allt frid och fröjd. Vi passade på att träffa gamla kompisar både i Motala och i Norrköping. Några släktingar hann vi också med. Men allt kommer inte gå som vi har tänkt oss. Fortsättning följer......

Packar väskan igen.

image242
Nu är det dags att packa väskan igen. Imorgon kör vi iväg med Corvetten upp genom landet för att hälsa på gamla kompisar.
Vi får inte plats med så mycket packning så det gäller att packa klokt, jag har annars en förmåga att plocka med halva garderoben.
Moses ska också med, vi har kollat upp med hotellet att hundar är välkomna. Det fick bli hotell för på vandrarhem ska man ha med egna lakan och det hade vi nog inte fått plats med. Anledningen till att vi inte kör med Bel Airen är att den tar ca 2 liter milen och att det är en Corvette träff i Nyköping som vi också ska på.
Första stoppet blir i Motala där ska vi också passa på att gå på Motala motormuseum.
Andra blir i Norrköping där vi också ska övernatta och hälsa på en gammal kompis från ungdoms åren. I Norrköping ska vi sedan samlas (alla Corvette ägare i närheten) och köra i kortegé upp till Nyköping.
Sedan måste vi hem till helgen igen och fira vår dotter. Hon har haft problem länge med sin mage och provar nu att undvika mjölk. Hon känner sig redan bättre så det är säkert laktos som hon är allergisk mot.
Jag tänkte att jag skulle hjälpa henne att baka bullar utan mjölk. Vi brukar göra det på jobbet och de blir hur goda och saftiga som helst med äpplejuice. Bara kom ihåg att minska på sockermängden i smeten så blir de faktiskt godare och fluffigare i degen.

image243

Utmaning

Nu haglar utmaningarna över mig :) Det är Think Twice som har utmanat mig den här gången.


Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Våldsbrottslingar och att de får för litet straff.
2. Mobbare.
3. Krig.


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. En skrivare med kopiator och scanner.
2. Digitalkameran.
3. Telefon.

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar.
2. Lyssnar på ljudet från en tickande klocka.
3. Tänker så det knakar
.

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Hoppas på att få många barnbarn att få skämma bort.
2. Resa till många olika länder.
3. Flyga luftballong.


Tre saker jag kan:
1. Laga mat och baka.
2. Måla.
3. Hoppa dubbelrep.


Tre saker jag inte kan:
1. Äta sill.
2. Sitta i en bil där någon röker.
3. Tycka det är roligt att springa.


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Kloka råd.
2. Ditt hjärta.
3. Tystnaden.


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Säga nej till onyttig mat och godsaker.
2. Fler språk.
3. Flyga.


Tre favoriträtter:
1. Grillat.
2. Plankstek.
3. Stuvad spenat.


Vem vill vara med på utmaningen?

Jag utmanar ingen särskild, vem som vill får ta den.


Sommar utmaning

Nämn något som gjorde dig glad igår: Våra vänner kom och överaskade med presenter.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Svarade på ett blogg inlägg.
Det sista du sa högt?  Jag har satt på kaffe.   
Vad har du druckit idag? Kaffe, juice och öl.
Vad var det senaste du åt? rostbiff, sallad och bröd.
Vad var det senaste du köpte? Alg dödande medel till dammen. (inget spännande)
Vad är det för färg på din ytterdörr? Blå
Vad är det för väder hos dig nu?  Sol och lite moln.
Godaste glassmaken? Lakrits och vanilj.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut, den håller än.
Sover du tungt? Ibland
Drömmer du mardrömmar? Sällan.
Trivs du med ditt jobb? Ja, det är varierande och fritt.
Favoritklädsel? Ledigt, typ jeans. Men hemma jogging byxa.
Favoritlåt just nu? Jag är allätare.
Vad ser du om du tittar till höger? Fönstret i datarummet.
Vad gör dig glad just nu? Semestern och att man har extra mycket tid till nära och kära.
Vad ska du göra härnäst? Fika, det finns jordgubbar kvar sedan igår och glass i frysen, mums.
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu? Bra, allt känns toppen.
Favoritgodis?  Saltlakrits ex turkisk peppar.
Kläder just nu? Bikini.
Sommarplaner?  Ta Corvetten och köra uppåt Norrköping.
Hur många kuddar sover du med? Två
Spelar du något instrument? Fuskar på gitarr.
Morgon eller nattmänniska? Natt.
Vad är viktigast för dig? Att må bra, min familj och att vi får va lyckliga tillsammans.
Är du kittlig? Ja!
Snarkar du? Tror inte det.
Stjärntecken? Lejon.
Äckligaste insekten? Alla med långa ben, spindlar allra värst.
Stökigt el välstädat? Välstädat.
Längtar du mest efter nu? Kaffet.

Alla som vill kan hoppa på utmaningen.

 
 Leo