Matdags
Värmande köttgryta
I dag blev det en värmande köttgryta på karré. Till det serverades kokt potatis och en sallad.
Det var första gången som jag lagade till den efter ett recept i en veckotidning. Och den var riktigt god. Det tyckte maken och sonen också som var hemma på middag.
Här kommer receptet:
150 g champinjoner i bitar
1 msk smör
600 g benfri fläskkarré i strimlor
1 msk olja
1 hackad gul lök
3 dl vatten
2 msk konc. kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
1½ msk majsena redning
2 tsk ljus dijonsenap
2 msk rårörda lingon
salt och peppar
hackad persilja
Bryn svampen i smör och lägg över i en gryta. Stek fläskkarrén i het panna med olja blanda i löken mot slutet. Lägg över i grytan med svampen. Tillsätt vatten, fond och grädde och koka ihop under 5 minuter, red av med majsenaredning. Rör i senap och lingon, smak av med salt och peppar och ge den ett uppkok. Strö över persilja.
Ät och njut.
Kommentarer
Postat av: yvonne
Vad härligt med recept. Det såg så gott ut.Måste testa nån dag. Kul med nåt nytt,det blir lätt samma mat.Kolla på min efter rätt kan rekomenderas!
Postat av: Sara
Det lät ju inte fel.
Postat av: Anonym
Mm gott det såg ut!
Postat av: Anna
Åhh
det ser verkligen gott ut.En gryta är ju alltid härligt, riktig mat på nåt vis.
Postat av: Helena
Låter jättegott. Skall jag prova en dag!
Postat av: Fia
Mmmmm, det var ett bra tips! Måste prova!
Postat av: Sus i dus en desperat lyxhustru!
Men detta lät ju enormt gott! Fast jag gillar inte fläskkarré! Kan man ta något annat kanske?
Kram Sus
Trackback