School

Ingen har väl undgått att se de hämska bilderna från skolan i USA där 31 elever blev mördade
av en asiatisk utbytesstudent. Det hela startade med ett bråk mellan honom och hans påstådda flickvän.
Aftonbladet har mördarens egen film.
Var är vår värld på väg? Förr, om det inträffade ett mord så skakade sverige i flera år. Nu händer det var och var annan dag. Låt det inte forsätta i den riktningen. Skärp kraven på vapen innehav.

 Någon som kommer ihåg den här... 





Kommentarer
Postat av: AnCa

Helt sjukt e det! Helt ofattbart! Skitläskigt!Självklart ska kraven skärpas! Bort med alla vapen!

Postat av: Pialotta

Ja det är verkligen hemskt och det är tyvärr verkligheten idag. Satt just och tittade på Hasse Aros program där det tas upp om olika brott. Den här gången var det i min stad.. det där kommer jag ihåg.. alla var så skrajsna och att gå ut själv i en tid som den är nu gör man inte frivilligt ensam då det börjar mörkna.. knappt annars heller.
Så hemskt allt blivit. Var helg händer en massa här nu och man får rysningar och bara hoppas på att ens egna inte är ute där..
Såg oxså på Kalla Fakta..föroreningarna som är närmare än vi tror vid våra badstränder.. rena rama kloaken.. twi ska vi bada i sommar :-(
Ha de o natti nattikram

2007-04-19 @ 23:23:27
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Junitjej

Hemskt och tragiskt!!!

Svar till Solgudinna: Ja, det är fjärilslarver. Barnen tycker det är otroligt roligt! Jag har även använt NTA-lådorna "Fast eller flytande" och "Från frö till frö". Jag ska bli NTA-utbildare för den sistnämnda. Det skulle vara kul om alla Sveriges kommuner hakade på detta med NTA.

2007-04-20 @ 06:24:29
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Think Twice

Fruktansvärt..med allt detta skjutande och dödande! Man undrar vart ska allt sluta?
Ha det gott!
Kramen

2007-04-20 @ 11:54:36
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: Carola

Ja, det är hemskt. Vapen och knark ställer till det här i världen. Ha en bra fredag.

2007-04-20 @ 15:04:16
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Dottern din

Psykiskt sjuka människor kommer oftast inte i kontakt med psykvården om de inte själva tar kontakt, eller om någon annan anmäler att det finns personer som uppträder "sjukt" så att polis blir inblandad och kör vederbörande till psykakuten.
Vill patienten inte bli vårdad och det inte finns någon grund för att hålla kvar dem på LPT (lagen om psykisk tvångsvård) släpps de ut i sammhället igen. Oavsett frivillig vård eller inte så är de flesta tillbaka i samhället. De finns inte tillräckligt med "sorter" eller tillräckligt många "boende" för dem och då är samhället enda stället. En männsika som upplevs menatlt stabil får man inte hålla kvar om de inte själva vill. Det finns de människor som är så sjuka att de aldrig kommer att bli tillräckligt mentalt stabila för samhället och får tillbringa flera år på sjukhusens vårdavdelningar för att det finns ingen annan plats för dem.
Därmed finns det väldigt många människor som kanske just för tillfället är mentalt stabila, men som kan bli väldigt farliga, ute i samhället och det är inget man märker. Kanske man står bakom en känslolös psykopat i kön på ICA nästa gång man handlar.
Inte förrän det händer något kan man göra något åt det, då finns det rättspsykiatriska avdelningar. Fast det är ju ingen garanti för att man slipper ha den straffade i samhället, en del av dessa avdelningar är ju öppna och bygger på att man litar på "fångarna" och de har ju även permission. Till skillnad från många andra psykiska sjukdomar kan man inte "bota" psykopati, det finns varken terapiformer eller mediciner för detta.
Etiken brottas med sig själv, samtidigt som man inte kan begå ett integritetsbrott mot människan vill man skydda henne mot den "onda".
Ibland är det väldigt frustrerande att arbeta inom psykiatrin och veta vilka som finns där ute.

2007-04-20 @ 17:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback