Hurra för netscan!

image120
Idag var Mats Andersson från
netscan på vår skola och berättade om alla ungdomssajter som våra barn är inne på och vad de kan råka ut för. 100 olika sajter visade han på en overheadfilm, och flera tillkommer hela tiden.
Det är över 4000 män i sverige som regelbundet söker kontakt med barn på ungdomssajter. Lunarstorm är den största av dem.
Mats själv låtsas vara en tjej på 12 år när han försöker komma i kontakt med och fälla alla "snusk gubbar" som finns här ute. Sådana som textligt förgriper sig på våra barn, och tillslut kanske leder till ett möte. Och gubbar är det till 99%. Det var på så sätt de kunde fälla Alexandra mannen. Men att för mig, helt vanliga bilder kunde hamna på porrsajter visste jag inte. Folk går ju igång på vad som helst. Det är ju inte klokt.
Till och med svt.se som man tror är en trygg sida för barnen med spel som bolibompa mm. har spel för barn som handlar om hundar där de måste sköta om hunden som en tamagutchi för att den ska över leva. Men den överlever inte hur länge som helst utan du måste hitta någon att para din hund med och då juckas det och ljudet som är pålagt är inte från ett djur utan rätt mänskligt. Där finns också gamla gubbar som har hundar och leder in barnen på att tala om sina könsorgan. Att man inte bara stoppar sådana spel det förstår jag inte.
Det var för mig en chock att se vad våra barn blir utsatta för och att vem som helst som lägger in en bild på sig eller sina närmaste kan hamna under en porrsajt med en felaktig text till.
Nu ska jag vara extra noga med mina bilder efter detta.

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Kul karikatyrtävling (kändisar) du hade. Hoppas att det är ok att jag också publicerar sådant inlägg på min blogg! Jag tar bort det om du inte gillar att jag har det på min blogg ( sikrivandets stund är det inte på min blogg).

Postat av: Paula

Hej! Jag har också förstått hur mycket som förekommer på nätet, och jag hoppas att mina barn har koll på barnbarnen som är i värsta dataåldern. I helgen var jag hos dem, bara yngsta tjejen som är ute o leker istället för att sitta framför datorn och chatta...
Suck,förstår inte att tjejerna är så naiva så dom går med på att träffas!
Kram

2007-04-23 @ 19:18:22
URL: http://paulaz.se
Postat av: Ninni

Nää fyy fasen...vad är detta!

Ha en skön kväll, kram

2007-04-23 @ 19:45:52
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Maria

Människans uppfinnesrikedom med teknikens alla möjligheter är inte alltid kompatibla med vad som är rätt eller fel, tyvärr.
Kul att läsa din blogg. Själv har jag gått i en del tankebanor och behöver känna att det är OK att vara på ett standbyläge ett tag. Samma sak med Da Vinci koden - man behöver inte haka på när alla andra gör det.
Men jag har Da Vinci tavlan det handlar om. Och den är speciell eftersom jag fått den av en person som flydde till Sverige på 80-talet. Just nu är det gott nog att titta på den.
Ha det gott!

2007-04-23 @ 22:24:27
URL: http://hope007.blogg.se
Postat av: Think Twice

Det är ju bra att det finns sådana som netcan tex, där dom i sin tur kan upplysa och ta fast alla äckelgubbar som huserar på ungdomssajterna, men tyvärr så är det väl som vanligt bara ett fåtal som åker fast...!
Nä det är
en hård värld vi lever i...man läser varje dag i tidningen om både det ena och andra när det gäller brottsligheten....vart ska det sluta ???
/Kram Sussi

2007-04-23 @ 22:53:26
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: anca

Usch, vad sånt där e otäckt! Särskilt när man själv har tonåringar! Mina ungdomar är mest ute på MSN, sa de nåt om det? Jag tror man väljer vvem man vill prata med där? Borde ta reda på mer....

2007-04-23 @ 23:12:50
URL: http://puppylove.blogg.se/anca/
Postat av: Cam

Ja faktum är att Internet var dårarnas lekstuga först ... många finns ännu kvar & nya tillkommer hela tiden :-/

2007-04-24 @ 01:04:34
URL: http://camscorner.se/
Postat av: Junitjej

Svar till Solgudinna: Synd att du missade tävlingen!

2007-04-24 @ 17:06:50
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Carola

Hoppas att du har haft en bra dag. Kram

2007-04-24 @ 17:36:15
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Pialotta

Var inom här igårkväll, men då gick det inte att kommentera.. trodde du lagt in temafotot idag :-)
Såg den där mannen på TV igårkväll då han just snackade om det här. Härligt med eldsjälar, behövs verkligen. Kram o en trevlig kväll

2007-04-24 @ 18:36:15
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Raymondrebekka

I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings

2010-04-09 @ 10:06:37
URL: http://raymondrebekka.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback