Hemma igen

Från att ha haft 50 grader i skuggan i Sousse till ett kallt och regnigt Sverige,  har gjort att jag har frysit jätte mycket idag.
Och det är ingen överdrift. Vi var ute och red på kameler i Sahara och den dagen var det bara 48 grader, så vi hade tur. Bara ett par dagar efter steg temperaturen till 50 i Sousse och då kan man ändå svalka sig i vattnet, då hade det stigit till 54 i Sahara. Men vilken upplevelse att se en öken på riktigt. Att det var så vackert har man aldrig förstått hur bra TV man än har. Vi gick upp redan kl 04.00 dagen efter kamel turen och övernattningen i öknen för att vi skulle få se solen gå upp över saltsjön, som inte hade något vatten just nu utan var täckt av vitt salt som man kunde gå ut på som en hård knastrig skorpa. Saltet från den sjön var inget bordssalt utan sånt salt som vi strör på vägarna vintertid. När solen står högt på himlen reflekteras solens strålar i saltet och en hägring uppstår.
Just i den saltsjön hade en film inspelats, den heter "Den engelska patienten" och i en av scenerna så kör de en buss över saltsjön. Den bussen står där ännu, för den sjönk ner i salt gäggan som är under skorplagret och de kunde inte få loss den där ifrån.
Längre fram i sand dynerna byter vi bussen mot jeepar och en hissnande färd börjar upp och ner över sand kullarna franm till star wars byn där kulliserna fortfarande finns kvar till beskådan. När vi har traskat runt och tittat in i de olika husen och förundrats hur liten byn är mot vad de ser ut på filmen så tar vi jeeparna tillbaka igen det är en lång färd men det gör inget. Det finns AC i bilen och det var en utav de roligaste bilfärder i mitt liv. Jeepförarna viste precis hur de skulle köra och ibland stod bilen horisontalt rätt upp i luften och man tänkte att det här går aldrig, men vi kom upp. Väl upp insåg man att man skulle rätt ner igen och det var en blandad känsla av förtjusning och skräck.
Den öken turen var värd hela resan.  
Camel

image232

Kläderna är både mot solen och för att slippa lukta kamel.

image237

Soluppgång över saltsjön.

image238

Det var brantare än det ser ut.

image239

Star Wars byn 2007.



   






Kommentarer
Postat av: Carola

Kul att du är tillbaka. Vilka
härliga bilder. Påminner lite om Marocko. Har du längtat hem då ni var på semestern?

Postat av: Cam

Häftigt!!! Välkommen hem! Ja här hemma måste väl vara kallare än normalt för årstiden t om?! Idag på em hade vi bara 11 grader här hos oss .... *brrrr*

2007-06-29 @ 02:11:44
URL: http://camscorner.se
Postat av: Zassi

Åh men jag dånar!! Vilken värme :) Då förstår jag att det är kallt när du kommer hem till kära Sverige.
Vad roligt att få se bilder från din semester, Star wars-byn och soluppgång - Wow!! Hur coolt som helst!
Roligt att ha dig tebaxt! Tjing//Z

2007-06-29 @ 08:17:47
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Helen

Välkommen till Sverige igen, Vi har saknat dig!
Visst låter det som om ni har haft en härlig upplevelse. Tror intr jag hade klarat av den värmen, tyvärr. Var maten god? Bilturen verkar häftig hade varit kul o testa :)/Kram.

2007-06-29 @ 10:23:52
URL: http://qristall.blogg.se
Postat av: Pialotta

Ja du jag minns.. kommer ihåg så väl den där öknen.. Rida kamel oxså..
Värmen är hemsk tycker jag där.. där rann det verkligen floder hela tiden, dygnet runt.. man hann inte duscha (i kallt) förrän man var precis lika genomsvett igen.. Inget för mig som jag sagt dig innan, men många gillar en tropisk värme.. smaken är som baken. Visst är det en upplevelse att komma till Tunisien.. Ni var säkert på en massa marknader oxså.
Lite irriterande med alla dessa försäljare som förföljer en bara o traggar o traggar..
Tror du tycker det är skönt att vara hemma en stund nu.. Här är det kyligt, men värmen kommer säkert igen:-)
Kram o välkommen hem

2007-06-29 @ 19:50:56
URL: http://kafferasten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback