Onsdagen den 4 juli

  Vaknar på hotellet i Norrköping. Vi kom fram sent igår kväll så nyckeln låg på rummet och vi hade fått alla koderna till garaget och ingången. På rummet låg en lapp "Välkommen till oss. Tyvärr har personalen gått för dagen men vi bjuder på kaffe och smörgåsar som ligger i kylen. Där låg 4 dubbla frallamackor med ost och skinka och två Ramlösa. Vattenkokare, te och pulverkaffe stod på en bricka på skrivbordet. Hela hotellet kändes familjärt, och frukostbuffén var inget att klaga på heller.

Idag ska vi hinna träffa så många släktingar som vi hinner och kl. 16 ska Corvette klubb Öst samlas vid Stockholmskarusellen för en gemensam färd upp till Nyköping och hamnträffen vid Tovastugorna.

image245

Vi skulle köra på den gamla motorvägen och regnet hängde i luften. Det kom en skur mellan Getå och strax innan Nyköping.
Fast under tiden vi var där så var det uppehåll som tur var.
image270

Väl framme så bjöd klubben på pyttipanna med ägg och kaffe med kaka. Sedan var det dags att gå ut och titta på alla bilarna det kom 139 st bilar från olka delar runt om Nyköping. Vi skulle utse kvällens finaste bil, vilket är jättesvårt dä alla är lika fina. Men jag för min del tycker bättre om de gamla bilarna innan C4:an kom, så jag gav min röst till en sådan. Så fick den som hade kört längst ifrån ett pris. Vi hade kört 467 km och det var det ingen som slog så vi fick gå upp och hämta en stor pokal, det var ju lite kul.

image271

Vi hade en jätte trevlig kväll, träffade en massa nya trevliga människor och t.o.m. gamla kompisar sedan 20 år tillbaka som vi inte hade sett sedan dess. Så var det dags att åka tillbaka till hotellet i Norrköping. Det är då det händer. Precis innan Statoil macken i Stavsjö så börjar det låta konstigt om bilen. Vi stannar till intill kanten på motorvägen och det ryker nått otroligt fråm högra bakdäcket. Vi tar oss upp till macken och när vi går ur bilen ser vi att hela bakhjulet sitter snett.

image274

Det går knappast att rulla bilen framåt. Macken har ingen domkraft att låna ut och det har ingen bilist heller som vi frågar. Så vi ringer en bärgare. Han kör direkt från Norrköping och har en domkrft med sig så vi kan hissaupp hjulet. Då ser vi att det är i varje fall inte bakaxeln som är knäckt. Utan troligt vis bara det uttre hjullagret som ha gått. Så däcket har legat mot bromsskivorna och det gjorde att det blev så varmt så det rök och hade smält sönder plast knopparna på skruvarna till hjulet.
Vi blev bärgade till Norköping och bilen blev inlåst i bärgarens garage över natten för stöldrisken.

image273

Dagen därpå ringde vi runt till alla verkstäder som skulle tänkas kunna ha reservdelar till en Corvette -73. Men det fanns ju så klart inte. Vi skulle få vänta på delar i 2 veckor och så länge ville vi inte ha bilen i Norrköping. Så vi ringde Euro transport och fråga om de kunde köra bilen till Skåne och det kunde de, så nu sitter vi och väntar på att bilen ska komma hem. Det dröjer nog en timme till. Vi själva fick åka tåg med Moses och allt. Men det gick bra. Fast vi var ju inte berädda på att gå i ösregn från tågstationen och hem. Man han att bli riktigt genom sur.
       

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Svar till Solgudinna: Vi har nu precis kommit hem. Vi bodde på vandrarhem, som inte tog emot hundar. Vi valde att hunden fick bo på ett hundpensionat här hemma. Vi hade inte kunnat göra allt som vi hade önskat om han hade varit med. Hade vädret varit annorlunda (sol), då hade det varit en pina för hunden att sitta i bil 4-5 timmar, trots AC. Vi har hämtat Yambo nu och han hade skött sig alldeles utmärkt!!

Postat av: pimpim

Jag läste i dagens tidning om vilka priser som delades ut och då nämnde priset om vem som åkt längst och så var det ni kul.
Världen är braa liten kram pipmim

2007-07-06 @ 22:56:43
URL: http://pimpim.blogg.se
Postat av: Carola

Det var kul och läsa om utflykten till Norrköping: Vilken otur med bilen. Kan förstå att ni är rädda om den..den är så fin!!!!

2007-07-06 @ 23:19:43
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Zassi

Tokcoolt!! :) Vilken tripp! Hoppas att bilen kommit hem oxå!

2007-07-06 @ 23:29:52
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: anca

Tut tut! Klart att jag hörde det!
Vilken nedrans osis med bilen! Skönt att va hemma på torra land igen va? Ha en skön helg o hoppas att ni inte regnar bort! Kramis...

2007-07-07 @ 09:28:18
URL: http://puppylove.blogg.se/anca/
Postat av: pimpim

Håller på att titta om jag har tidningen kvar det var i allafall i www.sn.se tror jag adressen är kram pimpim

2007-07-07 @ 16:46:08
URL: http://pimpim.blogg.se
Postat av: Think Twice

Får gratulera till långväga priset!
Ja vad ska man säga tur i oturen att det hände efter utställningen åtminstone, låter som ett dyrt kalas!
Men för övrigt verkar ni ju haft det riktigt trevligt och tur är väl det!
Ha det gott!
/Kram

2007-07-07 @ 18:12:27
URL: http://blueblueeeyes.webblogg.se/
Postat av: Carola

Så du ska jobba? Hoppas att det ska gå bra...man kan ju lika väl jobba när det regnar så. Ha en trevlig kväll.

2007-07-08 @ 15:47:03
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Paula

Men usch va trist med bilen! Tänk att det alltid ska vara nåt! Det blev en dyrbar och oförutsedd transport förstår jag...
Hoppas dotterns födelsedag blev lyckad!
Ha en fin vecka!/Kram

2007-07-08 @ 21:48:39
URL: http://paulaz.se
Postat av: Scaniatjejen

Fin bil och kul med priset! Synd bara med haveriet men tur att bärgaren låste in bilen. Det finns gott om snälla människor.:-) Ha en fin vecka! Kram

2007-07-09 @ 09:14:45
URL: http://scaniatjejen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback